Anální sex

12.Listopad 2008 | eroticky průvodce

Některým dvojicím připadá pouhá myšlenka na anální sex naprosto zvrhlá a raději by se napily prasečího potu, jiné si v občasném análním soiré docela libují. Anální styk - tedy vsunutí penisu do rekta - sice často spojujeme s mužskou homosexualitou, jenže podle průzkumů prováděných ve Spojených státech třicet až čtyřicet procent heterosexuálních párů soulož do konečníku alespoň vyzkoušelo a dobrá polovina z nich v těchto praktikách pokračuje. Ze statistik vyplívá, že v Americe pravidelně provozuje anální sex dva až pět milionů "normálních" manželských dvojic, avšak oproti obecnému očekávání se k němu hlásí jen polovina homosexuálních mužů. (Statistické údaje hovoří o análním pohlavním styku, ale ilustrace na následující stránce naznačuje, že do zadních vrátek můžeme vstoupit i jinou částí těla než penisem.) Lze tedy oprávněně konstatovat, že bez ohledu na to, jste-li muž heterosexuál, gay, nebo něco mezi tím, existuje poměrně značná pravděpodobnost, že se dříve či později o anální styk pokusíte. Proto se taky této kapitole věnujeme. Ale vezměte prosím na vědomí, že je nám zcela srdečně jedno, jestli anální sex praktikujete nebo ne, ale pro případ, že by vás na pozadí polechtala zvědavost, máme pro vás pár podnětů.

1.Heterosexuál nebo gay, svobodný, nebo ženatý, vždycky je rozumné používat při análním styku prezervativ. Řada mužů onemocněla v důsledku nechráněného análního styku infekční chorobou močových cest. Je také prokázáno, že tekutiny (a případné škodlivé látky a zárodky) uložené v konečníku se do těla vstřebávají mnohem snadněji než poševní stěnou. Vhodné je také navléci nový kondom na každou sexuální pomůcku vkládanou do rekta. Po použití nezapomeňte hračku pečlivě omýt.

2.Vše, co do konečníku vkládáte, musí být čisté a řádně namazané. Lubrikaci často opakujte.

3.Konečník se uvnitř nezbedně stáčí, a pokud partnerovi (nebo partnerce) nenaznačíte správný směr, nebude znát, kam zamířit, aby vám způsobil co největší slast. To znamená, že byste si spolu měli o nejlepších úhlech a pozicích bez zábran promluvit. Polohy jsou ostatně podobné těm, které běžně používáte při vaginálním styku.

4.Snad s vyjímkou análních kuliček vyjímejte z konečníku všechno - včetně penisu -, co jste do něj vsunuli, pomalu a opatrně.

5.Nestrkejte prst, penis nebo jiný předmět do pochvy bezprostředně poté, co jste jej vytáhli z rekta. Nejprve ho řádně umyjte vodou a mýdlem. Nezapomeňte si ostříhat nehty.

6. Lidé, kteří praktikují anální sex, by si čas od času měli nechat udělat výtěr z rekta, aby se zjistilo, jestli netrpí nějakou pohlavní chorobou. Chápeme ovšem, že málokdo z nás by byl ochoten se jen tak beze všeho přiznat k sodomii. Asi by pomohlo, kdyby se lékař přímo zeptal "Už jste někdy zkusil (zkusila anální sex?" Jenže o tom, že by odpovědi byly zrovna barometrem pravdy, by se dalo s úspěchem pochybovat.

7. Nikdy, opravdu nikdy se nepouštějte do análních hrátek, pokud váš konečník není zcela zdravý. Vyhněte se análnímu styku, při kterém cítíte bolest. A jestli nemáte absolutní jistotu, poraďte se před prvním pokusem s lékařem, či lépe s kvalifikovaným sexuologem.

 

POZNÁMKA: Proč kapitola o análním sexu, který znamená zvýšené riziko pohlavního styku? Většina heterosexuálních dvojic se ocitá ve vážnějším nebezpečí a ohrožení života, když usedají do automobilu, než když praktikují anální styk. Kdybychom váš požádali, at si sednete za volant a nastartujete, byli bychom mnohem bezohlednější, než když píšeme o análním sexu.

Rektální aerobik - Raz dva tři, dva dva tři...
Následující a poslední řádky o análním sexu jsou koncipovány tak, že za vstupující osobu pokládáme muže a za příjmající ženu, což ovšem naprosto neznamená, že bychom chtěli implikovat, že prváě takto to má u vás doma vypadat. Pečlivě si ostříhejte nehty a ruce důkladně umyjte mýdlem. Doporočujeme používat chirurgické rukavice nebo kondom. Psycholog Morin doporučuje pro nácvik uvolnění svalstva análních svěračů tento postup: Pod dobu sedmi až deseti dnů muž každý večer namaže čistě umytý prst a opatrně ho vsunuje partnerce do konečníku, přičemž tlačí opravdu jemně a pomalu. (Rektální expert Erik Mainard - známý mezi svými kolegy pod přezdívkou Druhé převtělení zadnice - klade důraz na předchozí masáž anální krajiny a doporučuje vnikající prst ohnout tak , aby špička směřovala ke kostrči, protože potom bude přesně sledovat zakřivení konečníku. Varuje před nadměrným tlakem - prst musí pronikat pomalu a jen tak daleko, aby nemusel překonávat silnější odpor. Při tomto velejemném postupu by měla žena vnímat pouze příjemné pocity - jestli tomu tak není, znamená to že partner příliš spěchá nebo je brutální necita.) Napomoci uvolnění řitního otvoru lze i tak, že žena přijímací prst střídavě tlačí, jako kdyby se chtěla vyprázdnit. Kromě rytmického povolování svěrače, které vstup usnadní, obohatíte cvičení i o jistý prvek napětí a rizika. Anální puristé ovšem namítají, že jste li je partner opravdu pozorný a něžný, není třeba svěrače nutit k uvolnění žádnými triky. Než přistoupíte k dalším análním výbojům, měla by se partnerka cítit při pronikání prstu skutečně příjemně. Žena lépe pochopí funkci a činnosti druhého svalového prstence, když si, třeba ve sprše, sama vsune prst do konečníku. Dokud se tento svěrač nenaučí uvolnit, nemůže pro ni být anální sex uspokojivý, a dokud pro ni nebude uspokojivý, neměli by se o něj partneři pokoušet. Jestli žena - kromě jistého pocitu naplnění, který by v žádném případě neměl být bolestivý - vnímá pronikání do rekta jako nepříjemné, věnujte nácviku další týden nebo se myšlenky na anální styk úplně vzdejte.

napsal/a: --Adam-- 17:56 Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář