Grafenbergův bod, G bod, Gbod

Erotogenní zóna ve vagíně. Leží na přední stěně vagíny a je vzdálen asi 3-5cm od poševního vchodu. Stimulací tohoto bodu žena dosáhne orgasmu doprovázeného výronem tekutiny (ejakulace) připomínající sperma (female ejaculation). Ne každá žena je však na tento bod G citlivá a ne každý muž je schopen ho najít.

 Co je G-bod?

Na rozdíl od mužů, ženy mohou orgasmu dosáhnout několika způsoby. Drážděním klitorisu, vaginální masturbací, nebo stimulací bodu G. G-bod neboli Grafenbergův bod je erotogenní zóna na přední stěně vagíny, jejíž stimulace vede k orgasmu doprovázenému výronem tekutiny (ejakulace) vzdáleně připomínající sperma (někdy ji můžete najít pod názvem female ejaculation). Tato tekutina samozřejmě neobsahuje spermie. Jedná se o výměšek žlázy, která je u ženy obdobná mužské žláze předstojné (prostata). Ta vlastně tvoří podstatu bodu G. Pro lepší názornost se můžete podívat na článek o reprodukčních orgánech ženy.

Partner vás může přivést k orgasmu docela snadno drážděním klitorisu, nebo při souloži. Ovšem najít a správně stimulovat G-bod není tak jednoduché. Hodně lidí ani neví kde G-bod vlastně leží.
Bod-G je zformované množství nervové tkáně umístěné okolo močové trubice na přední stěně pochvy za stydkou kostí. G-bod je ohnisko ženského sexuálního vzrušení. Velikost a umístění Bodu-G se bude u každé ženy lišit, ale obvykle je to ve druhé třetině pochvy přímo za stydkou kostí. Naučte svého partnera dráždit tento bod, zažijete silnější vzrušení a možná i nový rozměr orgasmu.

  G-bod není jednoduché lokalizovat. Někdy ženám trvá hodně dlouho než jej naleznou, některé dokonce nevěří, že jej vůbec mají. Tady je snadná metoda k jeho lokalizaci. Lehněte si na záda jako dívka na prvním obrázku, roztáhněte nohy, ohněte kolena a pod pánev si můžete umístit polštářek. Váš partner ať si navlhčí prsty (nejlépe lubrikačním gelem) a nejdelší (nejlépe prostředníček) zasune do pochvy. Na prvním obrázku partner používá prostředník i s ukazováčkem, ale to už záleží především na vaší domluvě s partnerkou. Ve dvou třetinách délky vagíny přitiskne prst směrem dopředu k stydké kosti. Prohmatávejte oblast kolem močové trubice a lehce tlačte na poševnístěnu. Protože je toto místo celé obklopeno svalovou tkání bude možná třeba přitlačit i více než je obvyklé a pohybujte prstem za strany na stranu. Až narazíte na to správné místo partnerka to určitě pozná a řekne vám. Když najdete tento citlivý bod a budete pokračovat v jeho dráždění, může se stát že tato tkáň vám svým zduřením bude připomínat tkáň ztopořeného penisu.

Jak správně stimulovat G-bod?

  Nyní když už jste našli bod-G a klečíte mezi stehny vaší partnerky, můžete použít palec vaší druhé ruky k jemnému dráždění poštěváčku. Tato kombinace by jí měla přinést velmi intenzivní pocity. Můžete ji přivést k vyvrcholení v této pozici, nebo můžete pokračovat v jiné poloze.

Jestliže si vaše partnerka klekne, můžete pokračovat v dráždění G-bodu ze zadu. Tuto polohu najdete na druhém obrázku. Vložte do vagíny dva prsty, lehce ji roztáhněte, zatlačte směrem dolů a pohybujte prsty dopředu, dozadu a za strany na stranu. Mnoho žen má při dráždění G-bodu rádo polohu v kleče a zezadu.  To proto, že muž má lepší přístup k místu na přední straně pochvy. Většina žen potřebuje k dosažení orgasmu, silnější tlak a rychlé rytmické tření bodu G. U některých žen se z počátku dostavuje i nutkání na močení, proto doporučujeme vyprázdnit močový měchýř před zahájením milostné předehry. Pokud by měla partnerka toto nutkaní znova během stimulace, je potřeba zastavit a znovu se vymočit, jinak by se nemohla soustředit. Při stimulaci G-bodu a následném orgasmu, dochází k určitému vypuzení tekutiny. Samozřejmě množství této tekutiny bude u každé ženy jiné. U některé ženy bude nenápadné a u jiné to může být ono příslovečné stříkání ženy při orgasmu.

Na třetím obrázku vidíte jak se G-bod dráždit nedá. Ruka totiž musí být otočena dlaní nahoru, tak jak to vidíte na prvním obrázku. Pokud se vám nebude dařit G-bod najít, nezoufejte a občas to zase zkuste. Nemá cenu se za tím každý den honit a partnerku k něčemu nutit. Musí chtít především ona. Každopádně ženy prohlašují, že tato vrchní strana vagíny je pro ně víc citlivá a v kombinaci s drážděním klitorisu se tomuto hledání jistě nebude bránit.

Tak hodně štěstí a dějte nám vědět jak se dařilo, případně i vaše postřehy při hledání.


napsal/a: --Adam-- 18:20 Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář