Dráždění ženského pohlaví rty a jazykem. Je to jedna z nejpříjemnějších a nejintimnějších věcí, jaké se v sexu dají zažít. Většinou se lidově označuje jako lízání a často se spojuje s felací (uspokojováním muže ústy, tzv. kouřením). Jejich současné provádění se označuje jako poloha 69 pro její podobnost s tímto číslem, tedy pozicí hlav a nohou.
Je to praktika, která se často používá při předehře před souloží a u mnoha žen je to téměř zaručená cesta k orgasmu, samozřejmě při troše snahy partnera.

TJak to funguje?

Ženský genitál je nejcitlivější na povrchu. Ať je to klitoris, poševní vchod, malé nebo velké stydké pysky. Velmi často je okolí velmi citlivé a toho se dá při této praktice taky dobře využít. Zvláště se nabízí vnitřní strana stehen, polibky v těchto místech dělají zázraky. Pro dráždění klitorisu je cunnilinctus velmi vhodný.
I pro muže (nebo ženu, která líže), je to praktika často velmi vzrušující. Je to dáno zvláštní chutí a vůní ženského genitálu, což je jedno z nejsilnějších přírodních afrodiziak. Při této praktice si lízající může maximálně vychutnat vzrušení dívky všemi smysly. Spojení chuti a vůně vaginy, pohled na nejintimnější místa, rozpálená kůže a vzdechy jsou velmi vzrušující. Svou roli zde hraje i příjemný pocit darujícího, když může sledovat radost obdarovaného. Toto ale funguje jen v případě, že k lízané dívce něco cítíte.

Bezpečnost

Jako každá praktika, i tato má svoje rizika. Největší z nich je asi možnost infekce a přenosu chorob. S neznámou partnerkou se doporučuje použití speciální latexové roušky, nebo rozstřiženého kondomu. Protože se takovou ochranou ztratí část prožitku lízajícího, je to lepší orální sex provozovat se stálou partnerkou a hlídat si zdraví.
Pokud si budete lízání zpříjemňovat konzumací nějakých potravin, dávejte pozor, aby se nedostaly do pochvy. Je to sice příjemné zpestření, ale hrozí zde alergie nebo infekce. Vyloučené není ani to, že zbytek potravin se uvnitř začne rozkládat nebo plesnivět. Případné komplikace a návštěva gynekologa za to nestojí. Jistou výjimkou je bílý jogurt, protože obsahuje ty správné mikroorganismy a upravuje tak poševní flóru.
Hygiena při této praktice by měla být samozřejmostí, stejně jako u jiných praktik. Naopak výhodou je, že při cunnilinctu se nedá otěhotnět a pokud se nespojí s jiným druhem dráždění (vibrátorem, prsty,..), nemělo by to slečnu stát ani panenství.

Jak na to?

Existuje řada způsobů. A aby toho nebylo málo, každá žena vnímá svoje tělo jinak a co je jedné nepříjemné, při tom jiná prožije orgasmus. Je tedy na partnerce, aby vás naučila, co jí vyhovuje. Neberte proto návody doslovně, ale jen jako inspiraci k experimentům. Neexistuje tedy žádné doporučení, jak uspokojit kteroukoliv partnerku. Jen si dovolím několik zobecnění.
Na začátku, dokud není partnerka dost vzrušená, je často dráždění nepříjemné. Pak nezbývá, než jí poskytnout trochu času a připravit si ji. Proto neškodí začínat jakýkoliv kontakt líbáním, mazlením vzájemným hlazením a pomalým svlékáním. Do klína se dopracovávejte pomalu, pokud ona neurčí jinak. Nezapomínejte, že to děláte nejen pro svoje, ale hlavně pro její uspokojení. Ona by měla určovat, co, kdy a jak intenzivně budete dělat.

Líbání

Ať jsou to letmé dotyky rtů, nebo přisátí, je to hodně vzrušující. Nezapomeňte, že je dobré střídat intenzitu polibků. Moment překvapení může být pro partnerku hodně vzrušující. Nelíbejte jen na pohlaví, ale i na jeho okolí. Ohanbí, břicho, hýždě a vnitřní strana stehen bývají silné erotogenní zóny a často dělají pravé divy.

Lízání

Je to nejjednodušší způsob. Jazykem se přejíždí kolem velkých stydkých pysků a postupně se dostávejte k malým. Pak projíždějte jazykem od hráze ke klitorisu. Hráz je taky velmi často dost citlivá a nezaškodí ani sklouznout o trochu níž. Anilingus (lízání konečníku) je taky docela příjemným zpestřením. Můžou se při něm ale přenést nějaké bakterie ze střev do pochvy, proto je nutné zachovávat zvýšenou hygienu.

Kmitání jazykem

Tato technika už je trochu náročnější na výdrž. Genitálu se při ní dotýká jen špička jazyka. Můžou to být lehké dotyky, ale taky trošku větší tlak. Dá se kmitat jakýmkoliv směrem, napříč stydkými pysky i po délce ke klitorisu. Při rychlých, ale letmých dotycích jazykem rozhodně dívka nezůstane netečná.

Hra jazyka a rtů

I když malé stydké pysky ve srovnání se zbytkem vulvy nejsou moc citlivé na dotyk, nezaškodí si s nimi trochu pohrát. Můžete samozřejmě zapojit i prsty, ale dá se obejít i bez nich. Stačí je rozhrnout jazykem a vcucnout mezi rty. Pak už je spousta možností - můžete sát, cucat, hladit je jazykem... Fantazii se meze nekladou. Je to podobné, jako líbání, jen s tím rozdílem, že místo rtů jsou tam stydké pysky, které se nehýbají a není tam druhý jazyk. Výhodou je, když má dívka malé stydké pysky větší než ty velké. Bohužel, hodně se jich za to stydí a kvůli tomu odmítají orální sex. Přitom je to pro jejich partnera jednodušší, většina mužů takové partnerky vyhledává a nikdy jsem neslyšel, že by to někomu vadilo.

Soulož jazykem

Ano, čtete dobře. K souloži není vůbec potřeba penis, stačí jazyk stočený do kornoutu. Kupodivu vyhovuje i délka, protože ženské genitálie jsou nejcitlivější právě na povrchu. Je to sice praktika náročná na výdrž, ale na druhou stranu ji nevyžaduje tolik žen. Pokud ale při orálním sexu začne dívka přirážet proti jazyku, je to jasný signál, že požaduje právě toto. Když už vám začne dřevěnět jazyk, rozcvičte ho trochu při lízání.

Stimulace klitorisu

Zatím jsem se nezmínil o tom nejdůležitějším, co dokáže přivést k orgasmu naprostou většinu žen - o klitorisu. Na něj se dá použít kterákoliv z popsaných technik, ale ne každá je pro tu kterou dívku příjemná. Je to nejcitlivější místo z celého ženského těla a musí se na něj něžně. Pokud se něco dívce nelíbí, tak to nedělejte.
Existuje řada variant. Jemné lechtání špičkou jazyka, kroužení kolem něj, ale dá se i vsát do pusy a napodobit felaci. Ostatně, je to bráška žaludu a není na škodu napodobit to, co partnerka dělá s penisem. Každopádně není moc dobré vrhnout se přímo na něj, nebývá to pro dívku nejpříjemnější. Často si totiž musí po malých krůčcích zvykat na intenzivní dráždění. V případě opomenutí klitorisu riskujete, že bude partnerka naštvaná. Tedy až na výjimku, kdy sama lízaná žena upozorní, že je jí stimulace klitorisu nepříjemná.
Nebojte se jeho dráždění na pár sekund přerušit a věnovat se něčemu jinému. Za těch několik okamžiků trošku opadne vzrušení, ale při návratu k němu bude další dráždění o to intenzivnější a prodloužíte tím prožitek partnerky.

Co s rukama?

Samozřejmě, že když se činí ústa, ruce nemusejí zahálet. Hlazení nohou a jiných erotogenních zón zdaleka není jediné, co se dá podnikat.
Pro lepší přístup ke genitálu je někdy výhodné roztáhnout stydké pysky. Stejně tak se ruka hodí i při obnažení klitorisu.
Samostatnou kapitolou je dráždění bodu G (podrobněji v Co to je G bod a jak ho stimulovat). nebo dráždění prsty. Máte-li v oblibě erotické pomůcky, jistě se při lízání klitorisu neztratí ruka, která zavádí vibrátor do pochvy...

Závěrem

Uvedl jsem zde několik informací o praktice, která je alespoň pro mě to nejlepší ze sexu. Pokusil jsem se zde uvést i několik tipů, jak na to. I když se samozřejmě nedá popsat vše, doufám, že vás to alespoň inspiruje ke hledání té vaší techniky. Jenom dívka a její partner totiž můžou přesně vědět, jak na to a v rámci experimentování to taky musí zjistit. I když metodou pokus-omyl, zde i ty omyly často bývají příjemné.

napsal/a: --Adam-- 18:21 Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář