Náš svět přece zná ty nádherné blázny; všichni velcí lidé byli vlastně vždycky trošku bláznivý - totiž jejich okolí je za takové považovalo. Jejich bláznovství spočívalo v tom, že se netrápili, nežili v úzkostech, nebáli se smrti a nezatěžovali se maličkostmi. Žili plně a intenzivně a díky této celistvosti a síle vykvetl jejich život jako nádherný květ - byli plní vůně, lásky, života a smíchu.
          Takové věci budou ale jistě vadit miliónům lidí kolem vás. Nebudou se moci smířit s myšlenkou že se vám povedlo něco, co oni nedokázali; budou se proto všemožně snažit vás trápit. Budou vás odsuzovat a tím se snažit srazit vás na kolena - zkazit vám tanec, vzít vám radost - tak abyste se mohli vrátit zpátky do klece.
          Musíte sebrat veškerou odvahu a když vám budou lidé říkat, že jste blázni, mějte z toho radost. Odpovídejte jim :"Máte úplnou pravdu, na tomhle světě mohou jen blázni být šťastní a plní radosti. Já jsem si zvolil bláznovství s její radostí, blažeností a tancem; vy jste si zase vybrali rozumnost a její bídu, trýzeň a peklo - naše volby jsou různé. Buďte tedy rozumní a ponechte si své utrpení; mně ale ponechte mou pošetilost. Nebuďte tím dotčeni; ani já se necítím být uražený - na světě je tolik rozumných lidí a mě to neuráží."
          ...
          ...

                                                                                                                        Osho: Život láska smích
                                                                                                                       nakladatelství Pragma 1993

(Jinak kniha je stále v prodeji, ale nepředpokládám že někoho oslovila... Kdyby ano stačí jen vyhledat googlem)

napsal/a: -King-Of-The-Bongo- 08:41 Link