aaa nejhorsi slohovka mýho života :D

14.Květen 2008

Feminismus

 

 

Feminismus podněcuje ženy k tomu,

aby opouštěly své manžely, zabíjely svéděti,

praktikovaly čarodějnictví, snažily sezničit kapitalismus

a staly se lesbami.

                                                       PatRobertson

 

 

Coje to vlastně feminismus? Většina lidí, stejně jako ještě nedávno já, má za to,že feminismus se týká pouze žen. Žen feministek, které nenávidí všechny muže anemají na práci nic jiného, než denně mužům ztrpčovat život a povyšovat se nadně. Ano, feminismus může vést až k nepřátelskému přístupu k mužům, aleto jsou pouze nejextrémnější případy nejradikálnějších směrů. Proudů, směrůfeministického hnutí je mnoho, od liberálního, který je proudem nejsilnějším ajde tu především o rovnoprávnost žen s muži, přes radikální zaměřený nasexuální zneužívání a obtěžování žen, až po marxistický proud zabývající sezejména rovností žen a mužů v zaměstnání včetně finanční stránky.

 

Pročby se měl člověk stavět proti feminismu? Nepochybně proto, že se mu nynějšípostavení mužů a žen zamlouvá a vyhovuje. Popravdě nemám obavy o tom, žetakových lidí je mnoho, ale zřejmě to budou převážně obyvatelé států, kde jsoupráva obou pohlaví vcelku vyrovnaná, nebo muži. Ale pokud se zaměřím na Českourepubliku, myslím, že je tu situace problematiky feminismu vcelku uspokojivá aže tu je mnoho žen, které by poměry neměnily. Důvody jsou různé : rozdíly mezimuži a ženami jsou dány společensky už velmi dlouhou dobu a měnit něco, co jetak pěkně zažité, přeci nemá smysl, dále je tu názor, že feminismu také nejde oplné zrovnoprávnění, když vezmeme v úvaze, že vznikl od slova femme ( žena); je tu též přesvědčení, že muž má od přírody roli vůdce a ochránce ženy, takjak nám to ostatně je sdělováno již od dětství z všemožných pohádek,pověstí, bájí, ale též z historie…vždy vládl muž ( tedy skoro vždy, ale tamenšina vládnoucích žen je tak malinkatá, že opravdu nemá smysl se o nízmiňovat ); žena nemusí vydělávat tolik co muž, žena by neměla pracovat vůbec,měla by se věnovat dětem, živit celou rodinu by měl muž a svobodná ženanepotřebuje vydělávat tolik, jelikož živí jen sebe, zatímco muži celou rodinu. Ostatně,vždyť i ženy mají své výhody, při rozvodu dítě automaticky dostává do péčematka, pokud zde není nějaká vážná překážka jako třeba závislost, drogy atd..Jde už tedy jen o to, jestli to daná žena považuje za výhodu či nevýhodu, kdyžpřihlédneme k řádnému placení alimentů v dnešní době v poměrus vynaložením práce a času starostmi a péčí o děti.

 

Jetedy snad feminismus dobrou volbou? Těžko se na tomto všichni shodnou, to seasi čekat nedá. Každý má své názory, každý má své pojetí o důležitých anedůležitých věcech…mimoto má ale každý z nás svá práva, lidská práva.Pokud žena není člověk, uznávám, pak tu pro feminismus není místo. Podle mě aležena člověkem je, a proto by měla mít stejná práva jako muž. Schopnosti apřednosti člověka asi těžko budou závislé na pohlaví. Ano, muži mohou vynikatv jiných věcech a oborech než ženy, ale není to především otázkou neposkytnutídostatečné příležitosti ženám se prosadit? Existuje mnoho případů, kdy muž ižena mají stejné znalosti, schopnosti, zkušenosti a přesto muž dostane lepšípracovní místo a pozici, vyšší plat, zajímavější projekty. Nevidím důvod, pročby na tom neměli být stejně. To, že muž živí rodinu, už zcela není pravdou.Nedovedu si představit, že by bylo pro ženy v dnešní době automatickénepracovat, neznám moc takových. Ale právě lepší finanční ohodnocení mužepodporuje fakt, že on nosí peníze, narozdíl od ženy. Co je smutné? Že ženaodejde na mateřskou ve věku kolem 25 - 30, přijde další dítě, tak co kdyby šelna mateřskou tatínek? Ale teď už asi těžko. S krátkou praxí (někdy žádnou)je její šance na uživení rodiny oproti muži, který po dobu manželčiny dovolenépracoval, velice nízká, když ještě přidáte fakt, že je to žena…Mělo by ses tím něco dělat, o to se feminismus snaží.

 

Každýby si měl uvědomit, jak by vypadaly poměry u nás nebýt vzniku feministickýchhnutí v hloubi historie. Jako příklad bych uvedla ne zrovna povzbuzujícípravidla pro život muslimské ženy, kde o rovnoprávnosti zřejmě moc neslyšeli alidská práva tu platí jen pro muže. Islám považoval ženy vždy za méněcenné, jakfyzicky tak i duševně a morálně. Stojí to tak v Koránu a ten platí vždy avšude, alespoň pro muslimy. V tomto případě by možná nebylo od věci začítse rouhat. Asi nikdo z nich si neuvědomuje, že zrovna žena je přivedla nasvět. Role muslimské ženy je zůstávat doma, poslouchat muže a starat se o jehopoklidný život. Popravdě, já osobně bych moc poklidný život neměla už jen připředstavě nechat se obskakovat mužem, věznit ho doma, udělat si z nějotroka. Ruku na srdce, kdo by se chtěl ocitnout v kůži ženyv arabských zemích? Dovoluji si hádat, že nikdo z nás, pokud nejstejeden z těch, který si užívá pocit psychického týrání a útlaku na soběsamém. Ovšem abychom nekřivdili pouze muslimům, v historii křesťanství tonebylo o moc lepší. Žena byla původcem všeho zla a pokušení bez duše. Vzdělanéženy byly upalovány, později ve Francii byly pro změnu gilotinovány za přánírovnoprávnosti. Kdo by si dobrovolně zvolil takový osud? Já osobně ne, na tomám svůj život moc ráda. Nechci být ničím otrokem ani někým, kdo nezná svápráva. Jsem ráda, že kdysi vznikl feminismus ( bez něho by to tu vypadalozřejmě podobně jako v Arábii), i když se pod tímto pojmem skrývalo něcotrochu jiného než dnes.

:Djá sem tak nadaný dítě bože :D

 
Autor: ...Tezy v 23:47, |

Komentáře (0):