._denda_.

22.Prosinec 2008

Konec Světa r .2012

V průběhu dějin lidstva se objevilo nesčetně prorockých zpráv o koncisvěta. V každém takovém případě se lidé upnuli k nějakému datu aočekávali nejhrůznější pohromy, které měly zpustošit Zemi. Nejinak tomubylo i v případě posledního většího proroctví směrovaného k 11. srpnu1999. Mnoho lidí tehdy očekávalo na podkladě Nostradamova slavnéhoprorockého čtyřverší X/72 konec světa. Proroctví, které hlásalo, žetoho roku přijde velký Král Strachu, bylo spojováno se zatměním slunce,které nastalo právě 11. srpna. Modré planetě i jejím obyvatelům se tohodne nic nestalo. Nepřišel ani konec světa spojený s příchodem roku2000. Lidé přesto i nadále zánik očekávají.

Tentokrát se jejich pozornost obrátila k mayskému kalendáři a zejména kdatu 21. prosince 2012. To je den, kdy končí třináctý baktunský cyklusmayského kalendáře, tedy období, které začalo v roce 1618. Mayštíindiáni předpověděli, že uvedené období bude charakteristické zejménatouhou vlastnit materiální statky, lidé se vzdálí přírodě, odcizí seduchovní podstatě, budou se zajímat především o vlastní ego a toužit ponadvládě. Třináctý baktunský cyklus je v kalendáři Mayů poslední. Co sestane po jeho skončení, je jen otázkou spekulací.

Někteří jsou toho názoru, že v roce 2012 může dojít ke zkáze vlivemsrážky s planetou Nibiru (v některých případech je také zmiňována jakoMadruk). Ta prý obíhá v protisměru kolem Slunce po velmi protáhléelipse. Do blízkosti Země se vrací zhruba po 5500 letech a svýmprůletem způsobuje globální katastrofy. Její návrat je očekáván právě vroce 2012. V tomto směru existují spekulace, že vláda Spojených států americkymizná její přesnou dráhu, ale nechce tuto informaci z obavy před možnoupanikou zveřejnit. Je zajímavé, že katastrofa způsobená vesmírnýmtělesem se objevuje i v předpovědi českehopsychotronika Stanislava Brázdy. Ten tvrdí, že k jistému problému vsouvislosti s vesmírným tělesem dojde v roce 2012, kdy by se s nímmohla Země srazit, a to v oblasti Číny na hranici s Mongolskem.

Zastánci mimozemských civilizací zas prohlašují, že v roce 2012přistane na Zemi mimozemská posádka. Propagátorem této domněnky jezejména britský zpěvák Robbie Williams, podle kterého jsou mimozemšťanéuž na cestěa nejpozději do sedmi let na naší planetě přistanou. Stejného názoru jei sedmdesátiletý švýcarský fantasta Erich von Däniken. Pro německýtýdeník Stern uvedl, že mimozemšťané přistanou právě v tajemném roce2012. Podle jiných dostupných teorií by zmíněnými jinoplanetníky mohlibýt Annunakové. Ti podle sumerských písemných památek obývají planetuNibiru, která je, jak jsme již uvedli, na cestě k nám.


Vědci se spíše kloní k možnosti zániku vlivem globální katastrofy. Nainternetovém serveru YouTube je k vidění počítačová simulace případnésrážky s meteoritem o průměru 230 kilometrů. Po jeho dopadu vzniknekráter, jehož průměr je odhadován na čtyři tisíce kilometrů s hlubokousedm tisíc metrů. V obří díře se bude kupit žhavá láva, která seneuvěřitelnou rychlostí začne rozlévat do okolí. Vlivem této událostidojde ke zvýšení teploty vzduchu na 40 °C, zvedne se vítr doprovázenýohnivými záblesky a bude dosahovat rychlosti tři sta metrů za sekundu.Voda v oceánech se vypaří, roztaje veškerý sníh a zanikne život. Podleodborníků stačí k naplnění takového scénáře i srážka s desetkrát menšímkosmickým tělesem.

Podobný námět si vzali na mušku i tvůrci katastrofického filmu Den pozítřku. Dne 18. října 2012 dopadá na Zem meteorit, který způsobínečekaně silné zemětřesení.

Autor: ._denda_. v 01:52 |



Komentáře (1):

« Domů | Přidej komentář



19.09.2010 13:05:18, Mielikki

Chcete vědět víc o fenoménu 2012, konci světa nebo proroctvích? Navštivte web www.konecsveta2012.cz a nebudete zklamáni!