24.Prosinec 2009,10:32

TOPINKY

a to co k nim a na ně patří…


paprika
O B S A H (abecedně)
Bramborový tatar 4
Celerová pomazánka se sýrem.. 4
Cikánské topinky. 4
Česneková pomazánka s vařeným vejcem.. 4
Česneková červená pomazánka. 5
Ďábelská pomazánka na topinky. 5
Ďábelské tousty. 5
Drábské maso. 6
Falešný tatarák. 6
Fazolová pomazánka. 6
Francouzský salát z ředkviček. 7
Houbová pomazánka Táňa. 7
Houbová směs na topinky. 7
Chlebové řízky. 8
Jadranské topinky (1) 8
Jadranské topinky (2) 8
Jednoduché topinky. 8
Jelení skok. 9
Kari chlebíčky. 9
Kari salát 9
Kukuřično-bramborové pagáče s pomazánkou. 9
Kuřecí topinky. 10
Lutenice na topinky. 10
Masová pomazánka na topinky. 10
Mlsné topinky. 10
Mroky. 11
Obložené topinky (1) 11
Obložené topinky (2) 11
Osvěžující topinky. 12
P o m a z á n k a na topinky. 12
Pálivá pomazánka na topinky. 12
Pivní blues, aneb hoří má panenko. 13
Pomazánka na topinky. 13
Pomazánka strýca Jiřana. 13
Pomazánka ze zbytků masa. 14
Rychlá večeře. 14
Směs na topinky. 14
Směs na topinky podle Jana. 15
Směs na topinky podle Pavla. 15
Tatarský biftek falešný. 15
Tatarský biftek z hovězího. 16
Topinka ala Michal 16
Topinka Kalimero. 17
Topinka obložená. 17
Topinka s masem a se zeleninou. 18
Topinky. 18
Topinky Arnošta z Pardubic. 18
Topinky maňana. 18
Topinky obložené vejci a uzeným masem.. 19
Topinky s houbovou směsí 19
Topinky s pomazánkou z Nivy. 19
Topinky s tvarůžky. 20
Topinky s vajíčkem.. 20
Topinky se sýrem.. 20
Topinky se šunkou a s pivem.. 20
Topinky v sýru. 21
Topinky ve vajíčku. 21
Tvarůžková pěna s česnekem.. 21
Vaječné topinky. 21
Vaječné topinky pikant 22
Vaječné topinky se sýrem a tzatzikami 22
Voňavé topinky. 22
Zeleninová pomazánka na topinky. 22
Závěrečná Pomazánka "Dlabanec". 23
 
10:26
ježek


Ingredience:
300 g vařených brambor - strouhaných
1 velká cibule, sůl, pepř
paprika (chilli), mletý kmín
1 ČL hořčice
1 - 2 ČL sójové omáčky
1 ČL worcesterské omáčky
1 - 2 PL kečupu

Popis přípravy:
Vše smícháme a mažeme na topinky s česnekem.

 
10:22
sendvič


Ingredience:
1/2 celeru
menší mrkev
100 g tvrdého sýra
dva stroužky česneku
špetka kari
100 g majonézy
špetka soli

Popis přípravy:
celerjemně nastrouháme a hned vmícháme do majonézy, aby nesnědl, přidámenastrouhanou mrkev a sýr, osolíme, přidáme koření kari a prolisovanýčesnek,
promícháme, necháme proležet a mažeme na chléb nebo topinky, zdobíme plátky vajec nebo zeleniny.
 
10:04
Ingredience:
veka
tavený sýr se šunkou nebo uzeným
česnek, křen
Skvělý
Popis přípravy:
Veku( může být i chléb ) osmažíme na malém množství oleje(nejlépe nateflonové pánvi), potřeme česnekem, rozetřeme sýr a posypeme strouhanýmkřenem.
 
09:54
jablko


1 porce
Ingredience:
2 natvrdo vařená vejce
50 g rostlinného másla
100 g smetanového taveného sýra
3-4 stroužky česneku
citrónová šťáva, sůl, pažitka

Popis přípravy:
Sýrrozetřeme s tukem, přidáme jemně nastrouhaná vejce, česnek rozetřený sesoli, trochu citrónové šťávy a vše důkladně promícháme. Pomazánkumažeme na chléb nebo teplé topinky a sypeme nadrobno nakrájenoupažitkou.

 
09:47
1 porce
Ingredience:
7 - 10 trúčikov cesnaku (podľa chuti)
štyri syry Bambino
1 kyslá smotana
paradajkový pretlak
trochu vegety
sójová omáčka
petržlenová vňať alebo bazalka


Popis přípravy:
Domisky vylisujeme cesnak, pridáme syr(pred vybratím z chladničky ohriaťaby bol mäkký), celú smotanu, asi 3 - 4 polievkové lyžice pretlaku(pozor kečup v žiadnom prípade nie), pol kávovej lyžičky vegety (ak mániekto rád slanšie môže si prisoliť), 10 kvapiek sójovej omáčky,nasekanú na drobno petržlenovú vňať alebo bazalku. Nátierka sa natierana topinky ( osmažený čierny chlieb na oleji) v hrúbke do pol centimetra


květák
 
09:43
zahrádka
4 porce
Ingredience:
1 kg cukety
1 kg paprik
1 kg rajčat
3 velké cibule
10 feferonek nebo 4 paličky česneku
1 kg mletého masa nebo 2 konzervy vepřového ve vlastní šťávě
1/2 balíčku Deka

Popis přípravy:
Masoorestujeme na velké pánvi, všechnu zeleninu pomeleme na masovémstrojku, přidáme Deko a asi 90 minut dusíme do zhoustnutí. Nakonec směsosolíme, přikořeníme. Plníme do menších skleniček, ihned zavíčkujeme ana 10 min obrátíme dnem vzhůru.
 
09:38
4 porce
Ingredience:
4 krajíce chleba
4 krůtí prsa
pepř, sůl, česnek
kečup, tatarka, chilli koření


Popis přípravy:
Nejprveuděláme z krajíců chleba topinky, které osolíme a počesnekujeme. Natonaklepeme krůtí prsní řízky, které osolíme a popepříme z obou stran.Tyto pak opečeme na rozpáleném oleji. Mezitím si připravíme omáčku -smícháme v poměru 1:1 kečup s
tatarkou, a dle chuti přidámechilli koření. Hotové maso položíme na topinku a zalijeme připravenouomáčkou. Dle chuti můžeme ozdobit i zeleninou či strouhaným sýrem

helma
 
09:34
hruška


4 porce
Ingredience:
400g libového vepřového
1 větší cibule
3 hrsti kopřivových listů
3 stroužky česneku
4 lžíce oleje, 2 dcl. piva
půl lžičky mletého zázvoru a sladké papriky
sůl, pepř, curry, chilli, pórek

Popis přípravy:
A teď to roztočíme!
Masonakrájejte na menší kostky, přidejte na hrubo nakrájenou cibuli,kopřivy,pórek, pokrájený česnek,osolte, okořeňte, zalijte pivem aolejem. Vše lehce promíchejte a pečlivě zabalte do alobalu. Pečte asihodinu v troubě nebo v horkém popelu na ohništi. Jako přílohu nabídnětetopinky nebo brambory.Pivo pak chutná znamenitě!!
 
09:29
Ingredience:
4 středně velké brambory
1 dl oleje
5-6 lžic kečupu, sůl
sladká i pálivá paprika
3 stroužky česneku
1 větší cibule
worchester, pepř


Popis přípravy:
Brambory jemně postrouháme, cibuli na drobno nakrájíme, rozetřeme česnek a vše promícháme dohromady s ostatními přísadami.
Mažeme na topinky.
vánoce
 
07:43
4 porce
Ingredience:
1 cibule, 100 g vařených fazolí, 1 kostka droždí
3 lžíce namočených ovesných vloček ve vodě
50 g tavený sýr, sůl, koření


Popis přípravy:
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme droždí a opékáme, dokud nezačne houstnout.
Přidámeuvařené fazole, ovesné vločky a opékáme asi 2 min. Dochutíme solí,kořením, případně posekanou petrželovou natí. Natíráme na topinky.
 
07:33
balkon


Ingredience:
1ks hlávka listového salátu, 1dkg soli
1ks hořčice plnotučná, 1dl olivového oleje
6 ks topinek, 12 ks ředkviček, 2 stroužky česneku


Popis přípravy:
- do misky si dáme 1lžíci hořčice, trochu oleje a špetku soli, vše rozmícháme vařečkou
- opečeme topinky na oleji nebo v toustovači a nakrájíme na obdélníčky
- opláchneme salát a nakrájíme na menší kousky
- salát dáme do misky s rozmíchanými ingrediencemi a zamícháme
- do misky přidáme topinky a nakonec přidáme jako ozdobu kousky ředkviček nakrájené libovolně
3 porce
 
23.Prosinec 2009,06:37
1

Ingredience:
2kg krátce převařených hub
5-6 feferonek
0,5 kg cibule
0,5kg kapie
0,5l kečupu
0,5l oleje


Popis přípravy:
Houbykrátce povaříme. Všechny ingredience semeleme na masovém mlýnku (malášajba), poté vložíme do hlubšího hrnce a cca 40 minut vaříme na mírnémplameni. Směs neustále mícháme, jinak prská do okolí a může sepřipálit. Poté směsí plníme šroubovací
sklenice (velikost dlepozdější spotřeby) a tyto ještě horké obrátíme dnem vzhůru, přikryjemeutěrkou a necháme velmi zvolna vychladnout . Skladujeme v temnu achladu. vynikající na topinky, chlebíčky, toasty a jednohubky.

 
06:35
2

2 porce
Ingredience:
400 g čerstvých hub
200 g papriky, 150 g rajčat
150 g cibule, 1 palička česneku
2 lžíce kečupu, 2 lžíce sojové omáčky
2 lžíce hořčice, 1 kostka masoxu
200 g šunky, 2 lžíce sádla
pepř, sůl, chléb

Popis přípravy:
Nasádle necháme zesklovatět nakrájenou cibuli a česnek, přidáme nakrájenéhouby, rajčata, papriky a kostku masoxu. Za častého míchání dusíme podpokličkou asi 20 minut. Před dokončením přidáme kečup, hořčici, sojovouomáčku a dochutíme. Topinky
opečené nasucho potřeme česnekem a hořčicí, položíme plátky šunky, pokryjeme a směsí a podáváme
 
06:17
3

Ingredience:
chléb, hladká mouka
vejce, sůl, pepř
koření podle libosti

Popis přípravy:
Vnitřekchleba rozmočíme ve vodě, vyždímáme. V míse smícháme s vejcem, hladkoumoukou a kořením. Mouku přidáváme dokud těsto nepřestane lepit. Pak užjen vytvarujeme placičky a osmažíme do zlatova. Kupodivu nevzniknoutopinky, ale pokud to dobře okořeníte velice si pochutnáte.
 
06:13
4 porce
Ingredience:
200g vepř. Kýty, sůl, pepř
cibule, plnotučná hořčice
kečup, 4krajíčky chleba
česnek, sýr na strouhání

Popis přípravy:
kýtunakrájíme na nudličky, na oleji orestujeme, přidáme nakrájenou cibulku,osolíme, opepříme, přidáme hořčici, kečup namažeme na topinky, posypemestrouhaným sýrem a ozdobíme kapií nebo petrželkou


kek
 
06:08
4 porce
Ingredience:
vepřová kýta...200g, cibule...1ks
hořčice, sůl, pepř, olej, kečup, česnek
sýr na strouhání

Popis přípravy:
Kýtunakrájíme na nudličky,orestujeme na oleji spolu s nakrájenou cibulkou,osolíme opepříme,přidáme rozmačkaný česnek,kečup a hořčici plnotučnou.Hotové namažeme na topinky a posypeme strouhaným sýrem a můžeme ozdobitkapií a petrželkou
 
06:01
prostřeno


4 porce
Ingredience:
10 dkg salámu (jakéhokoliv)
8 krajíců chleba na topinky
16 plátků sýra, 4 vejce
pepř ,sůl, olej


Popis přípravy:
Namisce rozšleháme vejce, přidáme sůl a pepř dle chuti. Krajíce chlebanamočíme po obou stranách v rozšlehaném vejci. Mezitím si na pánvirozpálíme olej a do rozpáleného oleje položíme krajíce chleba namočenéve vejci a osmažíme je po jedné straně do zlatova. Potom krajíceotočíme na druhou stranu a na osmaženou stranu položíme salám a na nějpokládáme plátky sýra. Zakryjeme pokličkou a necháme na mírném ohnizapéct. Po dosmažení konzumujeme.
 
05:26
8 porcí
Ingredience:
1ks hovězí konzerva
1 pikantní zelenina (moravanka)
10-12 stroužků česneku
kečup, cibule, sádlo, chleba na topinky, 20 dkg eidamu

Popis přípravy:
Většícibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Na sádle ji opečeme dorůžova. Přidáme hovězí konzervu, nakrájenou zeleninu (včetně nálevu),utřený česnek, kečup (10polévkových lžic). Dusíme za stálého míchání ažse hmota spojí a je v ní minimum vody. Podáváme na topinkách a posypemestrouhaným eidamem.
 
05:23
1 porce
Ingredience:
chleba, olej, 2 vajíčka, okurka, cibule, česnek, sůl, kari


Popis přípravy:
z2 vajíček připravíme na klasické pánvi 2 oka, které při dokončení mírněposolíme a posypeme kari kořením, z chleba připravíme 2 klasickétopinky potřené česnekem a posypané trochou solí, na topinky položímeoka z vajíček posypeme nakrájenou cibulkou a okurkou
 
Starší články >