20.Prosinec 2008, napsal 1Katchenka v 23:05
 1. Sex je lékem na krásu. Vědci zjistili, že při milování se produkuje množství estrogenu, který dává vlasům přirozený lesk a pokožce hebkost.
2. Něžné, uvolněné milování znižuje riziko vzniku dermatitídy, vyrážek a skvrn na kůži. Produkovaný pot pročišťuje póry a vaše pokožka doslová září.
 3. Milování pomáhá spalovat kalorie, takže když jste to přehnali s večeři, zachrání to vášnivá noc. Člověk při sexu spáli asi 880 kilojoulov, co je přibližně stejné jako 30 minut namáhavého běhu.
4. Sex je v podstatě sport. Protáhne a posilní každý sval v těle. Dobrý způsob jak ušetřit za posilovnu.
 5. Sex má vliv na sexappeal. Sexuální aktivní tělo produkuje významné množství látek zvaných feromóny.
6. Vášnivé líbaní má příznivý vlyv na váš chrup. Podporuje totiž vyplavování zbytků jídla ze zubů slinami a znižuje kyselinu, která zapříčiňuje zubní kaz a předchází tvorbě zubního povlaku.
7. Sex zmírňuje bolest hlavy. Milování uvolňuje napětí, které zužuje krvní cévy v mozku.
 8. Teplo uvolnené při pohlavním styku rozšiřuje cévy a zvyšuje přítok krve. Srdce bije intenzívněj a proto se odpadní látky rychlej odbouravají.
9. Sex má vliv na imunitní systém. Zvyšuje se při něm hladina imunoglobínu, která je důležitá v boji proti infekcím.
10. Muži, kterí provozuji sex častěj než dvakrát týdně, podléhají infarktům až o polovinu méně častěji než-li ti, kteří se k milování tak často nedostanou.
11. Pohlavní styk nám dočasně pomáha zapomenout na bolest. Aktivuje se při něm centrum v středním mozku, které potlačuje bolest. Endorfíny, které se při sexu vylučuji mají podobny účinek jako ópium.
 
Komentáře (0):