03.Leden 2008

Paulovi začátky Tohoto DJ nemusím nijak více představovat, jeho jméno zná vesměs každý!! Paul se narodil 16. prosince v Eisenhüttenstadte. Dostal se do Berlína, kde se tehdy konali první technoparty.

Paul byl okouzlen zvukovými efekty a atmosférou nového stylu. A tak se roku 1991 rozhodl, že se stane DJ. Paula si vyhlédl pořadatel Dubmission-Parties, který mu dal příležitost hrát v jeho podniku Turbine. Jeho debut byl vynikající. Brzy se dostal na oči Berlínské klubové scény. Hudba, kterou Paul produkuje je čistě jeho práce a díky tomu že různých párty dokáže rozpoutat opravdové šílenství, začal dostávat pozvánky do nejprestižnějších Berlínských klubů.

Paulova tvorbaSenzaparty.netV roce 1992 vyšel na labelu MFS jeho první projekt "Visions of Shiva". Tento projekt vytvořil Paul van Dyk spolu s Cosmic Baby. Paul si získal velký respekt remixy pro projekty jako Humate, New Order, Dance 2 Trance, Sven Väth, Age of Love, Amen, Sunday Club...jako i jeho vlastními produkcemi. Brzy si Paul získal obrovské množství fanoušků a postupně se dostával do paměti i v ostatních velkých světových městech jako
jsou: New York, Orlando, Atlanta, Londýn, Paříž, Praha, Sydney, Řím, Singapur...
Jeho domácím klubem se stal E-Werk klub v Berlíně, kde každý měsíc pořádal párty se speciálními hosty jako například Sasha, Carl Cox, John Digweed, Darren Emerson, Nick Warren, Francesco Farfa...
¨
Paulovi úspěchySenzaparty.netV roce 1996 Paul van Dyk pořádal při příležitosti představení svého nového alba "Seven Ways" turné po Německu. Reakce na tuto skutečnost byly masové, a tak se dostal do pozornosti celostátních a mezinárodních rádii. Ukázky z alba si hrávali v rádiích, DJ-ové zařazovali skladby do svých DJ-setů, televize jako MTV, Deutsche Welle/NTV odvysílali mnohá interview s tímto skvělým hudebníkem. Stejně tak zareagoval i anglický tisk. Album "Seven Ways" bylo vyhlášeno jako číslo jedna v DJ Magazine, který byl doté doby časopisem orientovaným jen na anglické a americké hudebníky. V Německu dobil Media Control Charts a v žebříčku Saturn Sales Charts vyskočil na 6. místo. Single "Beautiful Place", "Forbidden Fruit" a "Words", které zremixovali světově uznávaní producenti jako Salt Tank, BT, Quattara nebo Curve, se dostali na přední příčky German Dance Charts a English Sales Charts.
Paul van Dyk zaznamenal v roku 1998 velké úspěchy. Mezi ty nejvýraznější patří výroční vyhlašování DJ"s Top 100 anglického magazínu o taneční hudbě DJ Magazine, kde skončil na 6. místě. Zároveň se stal nejlepším mezinárodním DJ v hlasovaní irského časopisu Bassline.
V roce 1998 vydal troj-CD nazvané "Vorsprung Dyk Technik", které obsahovalo zatím největší ním vydanou sbírku jeho remixů. Spolu je jich na tomto CD třicettři (33). Od klasických skladeb jako "Humate - Love Stimulation", "Joe T. Vanelli - Playing With The Voice In Germany" až po tehdy aktuální hity jako například "Binary Finary - 1998" a nebo Paulův vlastní singl "For An Angel" v remixu E-Werk club mix. Toto troj-CD ukázalo, proč se Paul van Dyk stal jedním z nejvíce žádaných producentů na světě.
V roce 1999 ho DJ Magazine vyhlásil mezi 50 mezinárodními producenty za nejlepšího a jeho sídlo v Sheffieldském Gatecrashery se umístilo na pěkném 2. místě mezi nejlepšími nočními kluby v hlasování Muzik Magazine. Úspěch jakoby neměl konce - Paul van Dyk se stal nejlepším mezinárodním DJ-em roku 1999 hned dvakrát. Této pocty se mu dostalo na výročním vyhlašování cen Musik Awards a v hlasování časopisu The Ministry of Sound.

více  na :

http://www.paulvandyk.de/flash/

 

převzato: senzaparty

Vložil: 7676 ¤