04.Prosinec 2008

Chcete vědět vše o amuletech...klikněte

Rozdíl mezi amuletem a talismanem je v tom, že talisman je uměle vyrobený, zatímco amulet je přírodní . Čtyřlístek, medvědí dráp, vylisovaná bylinka, květina, žraločí zub,atd . Jeden z velmi považovaných čarodějnických talismanů je kámen s přirozeným otvorem. Amulet si tedy nemůžete vyrobit, ale jen upravit a energetizovat - nabít.







Ochranné kameny

Existuje mnoho drahých kamenů, které jsou cenné kůli svým ochranným vlastnostem.

Všeobecná ochrana - achát, fluorit, křišťál, granát, malachit, tyrkys, záhněda, jadeit

Psychická ochrana - černý jantar, korál červený

Duchodní ochrana - černý turmalín, labradorit, lapis lazuli

Očištění kamene



Než jsou kameny nabity, aby sloužily jako amulety , je potřeba je omýt a vyčistit . Nejrychlejším způsobem jak je očistit od negativní energie, je nechat kámen 1 až 2 minuty pod tekoucí vodou. Nejlepé v přírodní pramenité vodě. Důkladné čištění se provádí zahrabáním předmětu do mořské soli až na 24 hodin a poté propláchnutím pod tekoucí vodou ( v nouzi postačí pod vodovodním kohoutkem). Také rozpuštěná mořská sůl ve vodě a poté vložení kamenů či předmětů, určených na očištění je velmi účinná metoda. Kámen či předmět se pak umístí do sklenice s pramenitou vodou a nechá se , alespoň tři hodiny nabít na slunci.

Nabíjení amuletů



Aby se ochranné síly amuletu aktivizovaly, je zapotřebí ho "nabít" neboli "energetizovat". Po nabití začněte svůj amulet bezprostředně používat ke zvolenému účelu. Pokud pocítíte potřebu, můžete si amulet kdykoliv očistit a nechat nabít.

1.Amulet uchopte do přijímací ruky ( to je levá jste-li praváci a naopak)

2. Sevřete amulet v dlani a zavřete oči. Několikrát se zhluboka nadechněte a pak začn ěte dýchat pravidelně.

3. Při dýchání si představujte, že vyvoláváte veškeré své vnitřní světlo a sílu. Při výdechu prociťte jak proudí vaše energie klidně, ale mocně z oblasti žaludku, paží, až do dlaně, kde se amulet nabíjí.

4. Prociťte, jak amulet začíná pulzovat vaší osobní energií, v souladu s tlukotem vašeho srdce, takže se stává vaším prodloužením.

5. Představujte si, jak amulet budete nosit a jak bude pulzovat vaší energií a světlem, že se bude chovat jako silové pole, které je spojeno s vaší vnitřní silou a osvobozuje vás od vnějších vlivů. Můžete si představovat, jak všichni duchovní průvodci, spojenci nebo božstva, která ctíte vašemu amuletu dodávají energii a své světlo.

6. Když pocítíte, že je amulet kvalitně nabit, zhluboka se nadechněte a při výdechu otevřete dlaň.


Škapulíře/váčky



Amulety fungují nejlépe, pokud je při sobě nosíte neustále. Můžete je nosit zavěšené kolek krku, zápěstí nebo kotníku. Škapulíře, známe také jako léčitelské taštičky, jsou pro nošení amuletů ideální. Pokud se dobře vyrobí můžou být přímo amulety. Dělají se např. z kůže a hedvábí,...

1. Vezměte kousek zvoleného materiálu a svůj amulet umístěte do jeho středu.

2. Stáhněte látku kolem amuletu a svažte kouskem stuhy, abyste vytvořili váček - taštičku.

3. Vyznačte si pár označených bodů vzdálených 2,5 cm od spoje, abyste viděli kolik materiálu budete muset odstřihnout. Materiál rozložte a odstřihněte kruh vyznačený body, které jste označili.

4. Udělejte do materiálu několik dírek ve vzdálenosti asi 1 cm od okraje. Provlékněte dírkami stužku či provázek.

5. Položte amulet doprostřed látky a pevně provázek utáhněte, aby se váček dal uzavřít.

6. Uvažte uzel, aby váček byl uzavřený a pověstě si ho kolem krku, v domě či autě.

Ochranné rostliny



Mnoho roslin a bylinek se používalo jako ochranné amulety. Sušené listy, květy či kořeny se dávali do škapulířů, které se nosily kolem krku.

Andělika - používá se proti uštknutí jako vůně nebo v koupeli

Jasan - zavěšený nad vchodem, chrání dům

Vavřín - pálí se jako vůně při exorcismu

Vřes - větvička se nosí jako amulet proti fyzickým útokům

Cesmína - její větvička poskytuje všestannou ochranu

Ženšen - jeho kořen se palí při meditaci pro snažší identifikaci nepřátel

Cibule - propícháná špendlíky a umístěná do okna zabraňuje vstoupit zlu

Kostival - jeho kořeny ochraňují poutníky na cestách

Dub - dubové větvičky se svazují rudou pentlí a věší se jako ochrana v domě

Růže - tato květina zaručuje osobní ochranu

Pelyněk - parazité vůni této byliny nesnášejí, je-li zavěšen v autě, chrání před nehodami

Lotos - vdechování jeho vůně ochrańuje před zlými duchy

Lilie - roste-li v zahradě, chrání

Kozlík - pokud se pije jako čaj, chrání před nočními děsy

Třezalka - používá se k prolomení čar

Česnek - když se jí čerstvý, brání vstupu zlých duchů. Zavěšený v okně ochraňuje obydlí

Váček lásky

1 díl růže

1 díl rozmarýnu

1 díl ibišku

1 díl hřebíčku

1 díl heřmánku

Zavažte do růžové lástky a věnujte tomu koho milujete. Váček vyrobte v pátek za přibývajícího měsíce.

Váček lásky

3 díly růžových okvětních lístků

2 díly pomerančových květů

1 díl květů jasmínu

1 díl květu gardénie

Zavažte do růžové látky a noste při sobě na přivábení lásky. Váček vyrobte v pátek za přibývajícího měsíce.

Váček lásky II.

3 díly levandule

2 díly růžových okvětních plátků

1 díl fialkového kořene

Zavažte do růžové látky. Vložte mezi oblečení, aby se naplnil vůní lásky. Nebo jej noste u sebe pro přivábení lásky. Váček vyrobte v pátek za přibývajícího měsíce.

Váček proti negativní energii



Potřeby: 1x bílá svíce, 1x černý onyx (vlastnoručně koupený a očištěný), špetku soli, trochu citrónové šťávy, kousek modré bavlněné látky, bílou nit, trochu levandule pár zrnek pepře

Když mesíc dorůstá nebo za úplňku, se posaďte na klidné místo, kde nebudete rušen/a. Zapalte bílou svící. Při jejím světle klidně meditujte a vnímejte její bílé světlo. Jak vnímáte bílé světlo, které postupně zaplňuje vaší osobnost, tím je ve vás méně a méně místa na nepříjemné negace. Až vás ovládne pocit, že jste očištěná/ý vezměte kousek modré bavlněné látky a bílou nití z něj ušijte malý váček. Vložte do něj pár zrnek pepře , špetku soli, trochu levandule, a zakapejte třemi kapkami citronové štávy. Nakonec vložte do váčku černý onyx (musíte si ho sami koupit, darovaný nosí neštěstí). Vše dobře omotejte a zavažte bílou nití. Váček vezměte za konečky nitky a podržte ho nad plamenem svíce, abyste ho očistili. Přitom říkejte nahlas:

"Cítím svou celou bytostí sílu a ochranu, která je v tomto váčku . Nechť mě ochranuje silou vyššího dobra. Přijímám jeho sílu a děkuji za pomoc, kterou mi prokáže. Staniž se!!!"




Amulet pro získání lásky



Potřeby:Kousek růžové látky, trochu levandule, růžovou růži, kousek kořene zázvoru, růženín, kousek růžové nítě

Postup: Tento škapulíř je na přivolání muže/ženy vašich snů. V období, kdy měsíc dorůstá, v pátek, si sedněte na klidné místo. Zapalte růžovou svíci, před ní položte mušli naplněnou levandulí, kořen zázvoru a růžovou růži. Dívejte se do plamene a představujte si muže/ženu vašich snů. Představujte jak by měl/a vypadat a jaké by měl/a mít vlastnosti a dovednosti. Potom si ušijte pytlíček z růžového přírodního materiálu. Do něj vložíte čtyři lístky z připravené růže, špetku levandule kousek kořene zázvoru a kousek růženínu. Amulet zavažte růžovou nití. A zavažte devíti uzlíky při každém uzlíku vyřkněte jednu vlastnost, kterou by měl muž/žena mít. Při vázání buďte razantní a důrazní. Nakonec škapulíř přidržte nad plamenem, aby se očistil a přitom říkejte: "Venuše, vyslechni moji prosbu, pomoz mi obdařit tento amulet svou silou. Prosím pomoz mi přivábit lásku. Staniž se!!!

Po zdaření kouzla váček zakopejte nebo pošlete po vodě.

Amulet v podobě čtyřlístku

Každý ví, že čtyřlístek nosí štěstí, ale jen málo lidí ví, že čím víc lístků, tím větší štěstí. Najdete-li takový jetel, zde je význam. Začněte z leva doprava.

První lístek znamená štěstí -druhý udržuje dobré zdraví - třetí napovídá bohatství - čtvrtý zase lásku - pátý dlouhý život - šestý větší bohatství - sedmý štěstí navěky

Poté co čtyřlístek (více lístek ) najdete, dejte si ho do peněženky, nebo ho vložte do rámečku a pověšte na zeď.

Pugét z vrby Wimmerovy, je-li někomu darován, tak mu přinese štěstí - tradiční dárek anglického venkova.

Abyste se uchránili veškeré smůly při cestování, noste jugoslávský amulet, který je ze železa a je to kruh ze šesti hvězd a uprostřed je trojuhelník ze třech dalších.




Amulet v podobě kříže

Nezapomeňte nosit na krku amulet kříže. Je to jeden z nejstarších amuletů lidstva a jeho síla vás ochrání před démony i v nějtěžší hodině.

Amulet k udržení mládí, energie, dobrého srdce

Udělejte si jej z kořene Přestupu (rostlina) a noste jej na holém těle. Amulet slouží k udržení energie, mládí, dobrého srdce.

Amulet proti zabránění skandálu

Pokud se bojíte nějakého skandálu, noste tento talisman.

Postup: Noste s sebou malé pouzdro z černého saténu, v kterém bude prasečí kůstka, bobkový list, bílé pírko, kousek černé zauzlované nitě.

Amulet k udržení naděje

Noste připnuté zlaté olivy (trs) na vašem obleku. A nikdy se nevzdáte.

Amulet na ochranu zdraví

Pokud čekáte hektické období,noste trochu pelyňku.

Amulet pro štěstí

Budete se muset vydat na farmu, kde chovají koně a objevit zapomenutou podkovu. Pokud v ní budou ještě hřebíky nebo budou ležet poblíž, je to velké štěstí, protože vibrace jsou celistvé a velmi účinné. Podkova je amulet již od dávných věků a je-li použita správně, pak ochrání váš byt před zlými duchy. Její síla pramení z měsíce, (srpku) jehož tvar odráží.

AQUAGIRL | 19:47

komentáře (0)

komentáře (0)

Přidej komentář