07.Únor 2009

 

 

 

 

Trojka - ÚNOROVÝ PROGRAM

Kavarna Trojka

www.3trojka.cz

Dům Pánů z KuNštátu, Brno

 

6.2. pá 20.00 Koncert - URBAND

Pouliční šraml, který nasaje píseň do svého kostitřasného soukolí a semele ji do podoby, která připomíná řev vycházející z podezřelého lokálu po zavíračce. Můžete se dočkat ruských mafiánských písní, dekadentních valčíků, patetického blues či skřípajícího jazzu. Garantujeme pouliční drzost i kavárenský sentiment!

 

9.2. po 20.00 Koncert - Al Andalus

Petr Vít – flamenková kytara  / Azar Abou – perkuse

Projekt  Al-Andalus těží z bohatství hudby Andalusie – oblasti jižního Španělska – která byla od nepaměti kulturní křižovatkou  a současně i mostem mezi Evropou a  Afrikou. Je tedy přirozené, že hudba která se zde zrodila, v sobě harmonicky spojuje kulturní dědictví obou kontinentů. Hudební inspirací pro duo Petr Vít + Azar Abou se tak stalo nejen flamenco ale i středověká španělská hudba, stejně jako hudba arabská či sefardská.

 

 

11.2. st 20.00 Divadlo - SemTamFór: Orgasmus bez předsudků

„Některé věci se říkají jenom v posteli“  - Fiona je žena, Diego je muž. Oba dohromady jsou přátelé. Co se ale stane, když tito dva přátelé budou (ne)náhodou donuceni zůstat přes noc v motelu, v pokoji s manželskou posteli?

 

12.2. čt 20.00 DJ TEO

Stylové mícháni - stylů pro všechny - dub, jazz, reggae, hip-hop, funky, oldies, dn´b, latin, dance, rock, electro, house, rockn´roll... nelze nedodat - hvězdný DJ muzejní noci...a letní Trojky

 

 

16.2. po  19.00  Opera Diversa - Veřejná generálka nové původní opery SPOLEČNÁ SMRT MILENCŮ V ŠINAGAWĚ (hudba Ondřej Kyas, libreto Pavel Drábek, hraje Ensemble Opera Diversa).

 

17.2. út 19.00 Divadlo - Divadlo Líšeň: Sávitrí

Příběh na motivy staroindické báje z Mahábháraty pojednává o lásce a síle princezny Sávitrí, která vysvobodí svého muže ze zajetí smrti. Legendární inscenace Dvadla Líšeň, používající prostředků stínového divadla, která objela svět. Představení je doporučeníhodné jak pro děti, tak pro dospělé.

 

 

18.2. st 17.00 Přednáška - Podoby současné fotografie

Václav Jirásek

více na http://fotoprednasky.ffa.vutbr.cz/

 

19.2. 18.00 Vernisáž - NESAHAT

Nesahat. Vystavíme živé kustótky. Na světě nejsou jen krásné věci, ale i různě krásné okamžiky.

Autoři Tomáš Doležal a Marta Svobodová představí sbírku z brněnských galerií.

 

 

20.2. pá 16.00 - 21.2. so 17.00 Ekobazar nadace Veronika

vice na - http://nadace.veronica.cz/

 

23.2. po - 20.00 DJ TEO

 

24.2. út 20.00 Divadlo - Divadlo PuMowo: Storáče

Noir detektivka doslova nařezaná expresionismem, surrealismem a jinými zajímavými ismy. Jako ve správně komixově laděném příběhu nechybí černý humor, drsná slova, krásné ženy, hodně pití a drahé drogy.

 

 

25.2. st 19.00 Přednáška+Divadlo - Večery s japonskou fraškou kjógen

Malé divadlo kjógenu a Japonské centrum Brno

První díl cyklu krátkých přednášek o japonském divadle, zvláště kjógenu. Po přednášce představení frašky Kaki jamabuši (Horský asketa zlodějem tomelů). Přednáší a hrají členové Malého divadla kjógenu.

 

 

26.2. čt 20.00 -  Předprojekce Festivalu Jeden Svět. VÁLEČNÝ FOTOGRAF - Christian Frei / Švýcarsko / 2001 / 96 min.

Světově proslulý fotograf James Nachtwey již více než dvacet let dokumentuje války a ostré sociální konflikty ve všech koutech světa. Sebezpytující muž mluvící jemným hlasem v žádném případě neodpovídá stereotypu cynického válečného zpravodaje. Jak se dialogy mísí se záběry Nachtweye při práci, vyvstává portrét muže motivovaného vytříbeným etickým cítěním. Svůj přístup nejlépe vystihuje slovy: "Síla fotografie spočívá v její schopnosti vzbudit v člověku smysl pro lidskost. Jestliže je válka pokusem popřít lidskost, pak může být fotografie považována za protiklad války." Pomocí zvláštní minikamery umístěné na fotoaparátu můžeme z nezvyklého úhlu sledovat fotografované scenerie a srovnávat je s výslednými snímky.

 

změna programu vyhrazena...A MÁME TO TU...

Vložil: AnGeL_AnGi ¤