SVĚT OČIMA DĚTÍ   04.Květen 2008


JSOU VĚCI, KTERÉ VÁS DOSTANOU DO KOLEN...

Spisovatel Leo Buscaglia jednou vyprávěl, jak byl požádán, aby rozhodl o vítězi soutěže o nejsoucitnější dítě. Soutěž vyhrál čtyřletý chlapeček, jehož sousedovi nedávno zemřela žena a on seděl před domem a plakal.
Chlapec zašel na sousedův dvorek, vyšplhal se mu do klína a jen tak tam seděl. Když se vrátil domů, ptala se ho maminka:
"Copak jsi sousedovi řekl?"
"Nic, jenom jsem mu pomáhal brečet."

V první třídě učitelka diskutovala s žákem nad obrázkem rodiny. Jeden žáček si všilm, že na obrázku má jeden chlapec jinou barvu vlasů než ostatní. Holčička na to řekla, že asi bude adoptovaný.
"Co to znamená adoptovaný?"
Holčička na to: "To znamená, že vyrostl mamince v srdíčku, a ne v bříšku."

Desetiletá holčička má vrozenou vadu - chybí jí jeden sval v noze a musí trvale nosit ortézu. Jednou příjde domu a chlubí se, že v tělocviku závodili. Tatínek hned tuší, že ji bude muset utěšovat, ale holčička řekne, že vyhrála dva závody, protože měla výhodu.
"Aha, dali ti náskok."
"Žádný náskok mi nedali. Moje výhoda byla, že jsem se musela víc snažit."

New York, chladný zimní den. Před obchodem s obuví stojí asi desetiletý klučina, nakukuje do výkladu a viditelně se třese zimou. Přiblíží se paní a říká: "Chlapčce, co si v tom výkladu tak prohlížíš?"
"Modlil jsem se k Pánu Bohu, aby mi dal jedny boty."
Paní se ho zželelo, vzala ho za ruku, zavedla do obchodu a koupila mu šestery ponožky. Potom požádala o umyvadlo s teplou vodou a ručník, a umyla mu vzadu v krámě promrzlé nohy. Pak mu na ně oblékla jedny ponožky a koupila mu ještě boty. Ostatní ponožky svázala a dala mu je. "Teď už je ti líp, že chlapče?"
Chlapec ji chytí za ruku a říká: "Vy jste Paní Bohová?"

napsal/a: Angel.Janinka 20:28 | Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář