Bígl   20.Únor 2008


Bígl (Beagle)

Bígl (Beagle) je živý a pohyblivý, nikoliv však nadmíru temperamentní pes, který se nejlépe cítí na honu, doma a na návštěvách. Je přátelský, milý a nenáročný.

VÝŠKA:
Bígl (Beagle) má v kohoutku 33 až 40 cm.
VÁHA:
Bígl (Beagle) váží v rozmezí 8 až 14 kg.
SRST:
Bígl (Beagle) má krátkou, hustou a vodě odolnou srst. Jsou uznána všechna zbarvení, kromě játrového. Koneček ocasu je vždy bílý.
CHARAKTER:
Bígl (Beagle) je živý a pohyblivý, nikoliv však nadmíru temperamentní pes, který se nejlépe cítí na honu, doma a na návštěvách. Je mimořádně snášenlivý vůči lidem i ostatním psům, protože byl odjakživa držen ve velkých smečkách. Je přátelský, milý a nenáročný. Bígl potřebuje hodně pohybu, nesmíme však zapomínat, že pokud narazí na stopu, bývá problém ho odvolat a nezřídka mizí na celé hodiny, neboť miluje probíhání "sám pro sebe". Vyžaduje proto od útlého mládí důslednou výchovu v přivolání. Má sklon k tloustnutí. Vyznačuje se výborným zdravím, malebností a inteligencí.
Bígl (Beagle) je živý, čilý a veselý, s velmi společenskou povahou. Je také ostražitý, někdy však dosti svéhlavý. Při lovu je odvážný a vytrvalý. V rodině je velmi spokojený.
PÉČE:
Bígl (Beagle) potřebuje dostatek pravidelného pohybu a dlouhé procházky. Nezapomínejte jeho srst alespoň jednou týdně kartáčovat a občas mu kontrolovat a čistit ouška a zvukovod. Jinak nepotřebuje žádnou zvláštní péči.
PRŮMĚRNÁ DÉLKA ŽIVOTA:
Bígl (Beagle) se průměrně dožívá 13 let.
VYUŽITÍ PŮVODNÍ:
Lovecký pes určený k nahánění zajíců a králíků ve smečce.
VYUŽITÍ DNES:
Lovecký pes a společník

Jak se vám to líbí?

napsal/a: Bahousek 21:53 | Bígl Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář