.

Zaškrkněte si všechny vlasnosti, které vás vystihují:

A- Náladový, úzkostlivý, střízlivý, pesimistický, reservovaný, nespolečenský tichý

B- Pasivní, pečlivý, rozvážný, mírumilovný, ovládá se, spolehlivý, klidný

C- Nedůtklivý, neklidný, agresivní, vznětlivý, měnící postuje, impulsivní, optimistický, aktivní

D- Společenský, přístupný, hovorný, živě reagující, nenucený, čilý, bezstarostný

Tak,teď si posčítejte jednotlivé odpovědi a podívejte se na skupinu, ukteré jste měli nejvíce zetrhlých vlastností. (je časté, že někdo mápodobný počet odpovědí u dvou skupin. V tom případě i přečtěte obojí).

Prosímale, abyste, ať vám vyjde cokoliv, brali tento test tak trochu sreservou. Každý člověk je svým způsobem originál a nejde jen takzaškatulkovat do nějakých čtyřech skupinek. Jsou lidé, na kterécharakteristika následujících povah padne jako ulitá a na jiné sedí jenněco.

.:A- Melancholik:.

Melancholikje většinou tichý človíček, který o všem až příliš přemýšlí. Někdy semůže okolí jevit jako přecitlivělý. Jeho skvělou vlastností je, žedokáže naslouchat lidem a pochopit jejich problémy a vcítit se do nich.Jejich okolí je považuje tak trochu za vrbu, které mohou svěřit svojeproblémy a ví, že u nich budou v bezpečí.
Melancholici jsou nejlepší spisovatelé, poetici... prostě všichniumělci. Dále psychologové, ale nemůžou se nechat až příliš ovlivňovatsvými pacienty. Naopak se většina z nich nehodí na vedoucí různýchvelkých podniků apod.
Jejich živel je Země. Hlavní tělní tekutina je černá žluč. Melancholici jsou introverní a psychycky labilní skupina.
Jeho motto: Litujte mě!

.:B- Flegmatik:.

Flegmatikse na první pohled může jevit jako zakřiknutá osůbka, která nemá svůjvlastní názor. Opak je ale pravdou. Flegmatik má svůj názor, alevětšinou nepovažuje za důležité ho vyslovit. Jeho skvělou vlastnostíje, že za každou cenu zachová svůj klid. Nikdy nepanikaří, většinaproblémů jde prostě mimo něj.
Flegmatici se nejlépe uplatní při práci v kolektivu. Jeho povolání jetřeba učitel, vedoucí čehokoliv apod. Vždy bude mít klidnou hlavu.Naopak flegmatici většinou nebývají např. dobří spisovatelé, protože senedokáží vžít do děje.
Jejich živel je Voda. Voda je elementem hlubin. Je záhadná, může být klidná, ale také velmi divoká. Je osvěžující a symbolizuje rovnováhu.
Hlavní tělni tekutuna je hlen:). Flegmatici jsou introvertní a stabilní skupina.
Jejich motto: Dejte mi pokoj!

.:C- Cholerik:.

Cholericijsou asi tou nejzvláštnější a nejnevypočítatelnější skupinou. Někdy sestane, že vybuchnou pro nic za nic, jindy jsou zase vzorem dobroty.Jejich skvělou vlastností je, že se dokážou zapálit pro každý podnik.Svým nadšením většinou sthnou i ostatní.
Cholerici mají mezi svým okolím značný respekt a jen málokdo se s nimipustí do křížku. Díky tomu se dobře uplatní jako vedoucí. Pozor! Hrozíale riziko, že se nechají pro nic za nic vytočit. Musí se proto aspoňtrošku ovládat.
Jejich živel je oheň. Oheň je elementem změny. Vydává příjemné teplo, je zdrojem energie. Lidé tohoto živlu jsou velmi nevyzpytatelní.
Hlavní tělní tekutina je žluč. Cholerici jsou extrovertní a labilní skupina.
Jejich motto: Bojte se mě!

.:D- Sangvinik:.

Sesangvinikem se asi člověk nenudí. Tato osůbka kolem sebe šíří naprostoupozitivní energii jejich nefalšovaná radost ze života většinouspolehlivě nakazí i ostatní. Tito lidé jsou většinou oblíbení vkolektivu, mají mnoho přátel. Jejich slabou stránkou je, že jen těžkodokáží porozumět cizím problémům. Také různá tajemství si většinounenechají pro sebe.
Jejich živel je Vzduch. Vzduch jeelementem pohybu. Přestože ho nelze spatřit ani uchopit, je všude kolemnás. Je plný dynamiky. I mírný vánek se může vmžiku změnit ve řvoucívichřici.
Hlavní tělní tekutina je krev. Sangvinici jsou extrovertní a stabilní skupina.
Jejich motto: Obdivujte mě!