Stránka o pozitivním myšlení...nalezení klíče k úspěšnému
štestnému a plnému životu založená na vlastních
zkušenostech. "Touto formou bych chtěl mé poznatky
rozšiřit i mezi vás"..
05.Listopad 2008,07:26

Pokracovani predchoziho clanku #30...

Vedecka skepse, kterou jsme si veky v sobe vypestovali a ktera nam velmi dobre slouzila pokud slo o zkoumani fyzickych zalezitosti na ktere si je clovek schopen skutecne sahnout at je skepticky jak chce, je nam ted uz k nicemu. Temi veky po ktere svet takhle zkoumal, clovek akorat potlacil do ustrani zakladni otazku a na ni dal nehledal odpoved. Cokoli co se vymikalo kauzalite pripsal nahode, smule ci stesti a dal to neresil. Z naseho vedeckeho badani jsme si odvodili ze vesmir funguje mechanistyckym zpusobem. Ze kazda vec ma pricinu i nutny dusledek v tomto fyzickem svete. Verime ze vesmir a priroda funguje jako predvidatelny mechanizmus, jako stroj. Ted si to chce polozit otazklu: opravdu jsme odhalili tolik, ze muzeme z urcitosti rict ze priroda je predvidatelna a tim padem staticka? Nebo je to daleko dynamictejsi proces, ketry se furt vyviji a meni a neni zavysli jen na sve hmatatelne forme, ale predevsim na energii? Zajimavosti je treba zjisteni ze treba hodnoty povazovane dlouhodobe za konstanty se meni! Za posledni 20 let treba klesla rychlost svetla o 50 km/s(!!!). Co to potom znamena? neznamena to prave to ze se vse vyviji, ze nic neni staticke? Ze vse je urcitym zpusobem v pohybu a meni se? Jak potom chceme neco co se takovym zpusobem meni staticky pozorovat? Kazdy z vas uz asi vi ze to nejde a ze sme se moc omezili na hmatatelne. Samozrejme ze to bylo potreba, v ramci usnadneni, ale neni na nas prave udelat pak dalsi krok dal a poznavat nove? Nebo si myslite ze je nasim cilem dal setrvavat ve skepsi ktera uz nam neni nijak napomocna a zabydlovat si planetu?

Jiz cele stoleti jsme v rozporu s tim co vime. Dyt pokud si vezmeme treba Einsteinovo dilo. Einstein rika ze na cokoliv hmotneho se podivame, ve skutecnosti to tam neni. Je to jen prazdny prostor s urcitou energii urcite koncentrace. To je zaklad teorie relativity, kterou kazdy vedec prijima...proc se tedy nezbavime te sve skepse, kdyz vime ze to co zkoumame neni dany predmet, ale jen energie urcitych vlastnosti...pokud si tohle vsechno uvedomime, jsme schopni se sve skepse zbavit a prijimat informace nezaujate a otevrene.

Pokud tohle dokazeme jsme pripraveni na dalsi postop, protoze jsme otevreni novym vecem a myslenkam. Myslenkam jako ze pokud je vse jen prazdny prostor naplneny energii, je vse prakticky energie. Vse na co se divame. Zjistime ze vse v tomhle svete reaguje na nase ocekavani a chova se presne tak jak si prejeme. Vse na tomhle svete lze tvarovat a utvaret lisdkou vuli a ocekavanim. Zjistime ze je na svete ona energie zastoupena i v ciste forme, ktera nam je skryta a jez musi kazdy objevit. Zjistime ze ona energie vyzaruje z kazdeho z nas, z kazdeho ziveho tvora ci rostliny. Zjistime ze nasim poslanim je tuto energii zbirat, cistit a zuslechtovat pro dobro vesmiru. Lide zacnou toto energii vnimat jako "zvysenou citlivost ke krase". Jako dojem ktery v nas zanecha urcite misto nebo okolnost. Pocit blazenosti a stesti, ktery nas zevnitr naplnuje v ty nejkrasnejsi okamziky, to je ona energie. Vzdy kdyz se citime stastni, veseli a laskyplny, jsme spojeni s energii vesmiru a "privadime" ji tak do naseho sveta. Nasim ukolem tady je, teto energie "nakupit" a zuslechtit co nejvic, v co nejvetsi mire, protoze cim vice budeme  mit teto energie, tim lepe jak pro nas tak pro vesmir samotny.

Vse na svete se nyni deje jen kvuli teto energii. Lide o ni maji nejake skryte povedomi, ale skoro nikdo nevim co to znamena. Lide tu energi potrebuji a prisli i na zpusoby jak ji ziskat, samozrejme podvedome, protze nevedeli ze jim jde o energii, oni se proste jen "po tom" citili nevysvetlitelne dobre. Tak zacala lidska honba za onou energii. Dnes ji spousta lidi dostava v partnerskem zivote kdy je zdrojem jeho pocitu a tudiz energie, jeho partner nebo ji ziskava pocitem vitezstvi nad cimkoliv, hadkami nebo ovlivnovanim lidi. Nevi proc to delaji, jen vi ze kdyz to udelaji citi se lepe, povzneseni a stastni, jakoby naplneni. Timto zpusobem jsme se defakto odcizili te energii, protoze kazdy z nas ji chce sobecky uchvatit pro sebe na ukor nekoho jineho, presto ze ani nevime co ve skutecnosti delame. Vsichni se dnes ucastnime techto velikych "vymenych transakci energii". Vsichni dnes a dene ziskavame "mentalni energii" od sveho okoli, vysavame ho a omezujeme. To "okoli" ale musi take nekde sebrat svou energii takze udela to same dal a dal a dal...cely system se tak uzavre v nekonecnem kolobehu transferu energii od osoby k osobe, kde jednoznacne to musi dopadnout tak, ze tu budou lide kteri nahromadi spousty energie, budou se citit skvele a budou stastni, ale na ukor tech ktere o energii pripravili. Ti budou nestastni a rozervani, porad jim bude neco schazet, nebudou mit energii potrebnou k uspokojeni svych potreb a celkove se budou trapit. 

Cely system ale ma reseni! Lze onu enrgii nabirat vedome, bez toho aniz by jsme nekoho omezovali ci ho obirali o jeho energii, a to je nase poslani. Cim vice teto energie sami pro sebe, nesobecky ziskame, tim vice ji privedeme do tohoto sveta a tim lepe nam vsem bude. My jakoby "prevadime" energii z vesmiru na energii pozemskou, ktera nam bude ku prospechu a diky niz se budeme mit nejlip jak si jen dokazeme predstavit.

Jakmile si tohle vsechno clovek uvedomi, pochopi jak se drive choval, co delal pro to aby ziskal pro sebe ten svuj "kousek energie". Zjisti ze to takhle dal nejde, ze uz dal neni ten slepy jedinec co de s davem presne tak jak se ocekava. On uz dav nepotrebuje, uz z nej nepotrebuje vysavat energii, uz vi kde ji nabrat jinde a vi ze kdyz to udela bude "stoupat vzhuru" presne tak jak bylo jeho poslanim. Pochopi malichernost lidskych sporu a svet pro nej dostane novy rozmer...

Pokracovani v pristim clanku...

 
vloženo Brandis
Permalink ¤