Inuyasha recenze

31.Červenec 2007

Free Comics Wallpaper : Inuyasha

Jedna z hlavních postav je patnáctiletá Kagome Higurashi, která bydlí s maminkou, bráškou Sotou, dědečkem a líným kocourem jménem Buyo v Tokyu. Žijí v domě vedle svatyně, kterou má rodina v opatrovnictví. Kagominin dědeček by se mohl nazvat pravým mnichem /cvokem:D. Tolik lektvarů, bylinek a kuřích nohou jste ještě v životě pohromadě neviděli.:D

V den Kagominých patnáctých narozenin se jejich kocour zatoulá do svatyně a Sota tam odmítá jít. Proto tam jde Kagome a když se otáčí na podpatku s kocourem v náruči, ze studny, která tvoří střed svatyně, vyleze nějaká obrovská démonka-stonožka, která Kagome chytne a stáhne ji tam, odkud přišla.

Jaké to pak milé zjištění, když Kagome vyleze ze studny, že tak trocha není ve svatyni u nich doma, ale někde uprostřed lesa. Po lehkém rozhlédnutí spatří někoho připíchnutého na strom. Po bližším prozkoumání zjistí, že to je chlapec přibližně jejího věku (možná o pár let starší:)). To by nebylo nic moc divného, ale co divného je, jsou jeho psí uši.

Po několi událostech, které se později odehrají, se chlapec se psíma ušima (Inuyasha) probere, říká jí Kikyo a chce ji zabít. Ale jelikož na ně a na vesničany zaútočí démonka-stonožka kvůli Shikon no Tama(klenot čtyř duší),který Kagome měla od narození v sobě, Kagome chlapce osvobodí(vytáhne z něj šíp:D) a ten démonku zlikviduje. Pak se chce vrhnout na Kagome, zabít ji a klenot vzít. V tom mu zabrání Keade(kněžka ve vesnici) a na okrk mu kouzlem přidělá 'obojek':D, díkyž němuž ho Kagome ovládá na povel 'Osuwari' = Sedni :D. A po několika dalších událostech Kagome rozbije(nechtěně) Shikon no Tama a tím začíná dlouhá cesta Inuyashy a Kagome.

Na své dlouhé pouti se seznámí se spoustou nových lidí, stvoření a hlavně démonů. Nejhorší démon, se kterým měli to potěšení se potkat, je Naraku. Naraku je stvořen z několika desítek různých démonů a sbírá střípky Shikon no Tama, což ho činí ještě silnějším, než ve skutečnosti je. Takže má Inuyasha s Kagome co dělat...

Ale naštěstí na to nejsou sami. Za nějakou dobu potkají Miroka - mnicha, který má takovou 'menší' zálibu v pěkných ženách => každé dívce/ženě šahá na zadek a prosí ji, aby mu povila dítě:D. Mirokovi je asi tak něco kolem osmnácti a stejně jako Inuyasha a Kagome pátrá po Narakovi, jehož chce zabít. A proč? Touží se zbavit svého prokletí, které zapříčinil Naraku. Proklel Mirokuovy předky a kletba se dědí z generace na generaci. No a "Větrný tunel" (='díra', která když se odkryje, vtáhne všechno, co se kolem nachází) má teď na pravé dlani Miroku. Tomu je jasné, že když se nezbáví této kletby, Větrný tunel ho vtáhne. A tak tedy se přidal na stanu našich hrdinů a společně putují feudálním světem dávného Japonska.

Ale ještě někdo se k nim přidá. Démono-bijec Sango. Šestnáctiletá dívka, která rukou Naraka přišla o celou rodinu a všechny přátele. Vše, co jí zbylo, je kočičí démon Kirara - na první pohled kawai dvouocasá malá kočička, ale když ucítí někde kolem nebezpečí, okamžitě se přemění na obrovskou kočkovitou šelmu, která ještě k tomu umí létat.:) A aby toho nebylo dost, tak Naraku ovládá pomocí střípku Kohaka - malého brášku Sangy. A to je asi ten největší důvod, proč se Sango přidává k Inuyashovi a Kagome - chce zachránit svého brášku a pomstít své blízké.

A jako poslední člen do party k nim přibyde Shippo - malý liščí démonek, který přišel vinou nějakých démonů o rodiče. Neustále si utahuje z Inuyashy, no a pak není divu, že skončí na zemi s pěknými boulemi na hlavě. :D

A tak naše silná pětice padá do jednoho přůšvihu za druhým a každým dnem jsou silnější a silnější. Ale bude to stačit na to, aby konečně dosáhli toho, za čím se takovou dobu plahočí? Nebo budou tvrdě poraženi a zklamou jako mnoho dalších odvážlivců před nimi?

 
Autor: Crazy.Naruto_Girl v 11:48, |

Komentáře (1):

V 04.02.2012 23:08:04 bankai napsal:
více info na nové stránce inuyasha.kx.cz