Česko bratské církve evangelické

O nás | O nás

Autor Diakonie | 01.Prosinec 2009 | 15:18

Diakonie Českobratrské církve evangelické je jednou z nestátních organizací poskytujících sociální, zdravotní, pastorační a vzdělávací služby v České republice.

Diakonie ČCE poskytuje služby v 33 střediscích a dále provozuje 8 speciálních škol.

V Diakonii ČCE pracuje přibližně 1000 zaměstnanců a 260 dobrovolníků.

Diakonie ČCE zaměřuje svou činnost především na tyto oblasti:

Vedle Sdružení České katolické charity, Slezské diakonie, Focusu a dalších patří Diakonie Českobratrské církve evangelické k největším nestátním organizacím zabývajících se sociálními službami.

V současné době Diakonie ČCE nabízí 123 různých sociálních služeb registrovaných dle zákona o sociálních službách 108/2006 Sb. Dále je Diakonie ČCE zřizovatelem 8 speciálních škol.

Zásady poskytování služeb obsahují principy zakládající vztah mezi pracovníkem DČCE a uživatelem služeb.

Posláním Diakonie Českobratrské církve evangelické je organizovat, zajišťovat a poskytovat ve svých zařízeních sociální, zdravotní, pedagogickou a pastorační péči lidem, kteří se v důsledku věku, zdravotního postižení, nemoci, osamocení či ohrožení dostali do nepříznivé životní situace. Péče a podpora poskytovaná v zařízeních Diakonie Českobratrské církve evangelické směřuje k tomu, aby lidé, kteří využívají služeb Diakonie Českobratrské církve evangelické, mohli žít v co největší míře svým běžným a důstojným způsobem života.

Poskytování těchto služeb chápeme jako praktický projev naší křesťanské víry, naděje a lásky. Je to naše skromná snaha s Boží pomocí nabízet pomocnou ruku lidem trpícím nejrůznější nouzí. Dotýká se nás Ježíšova výzva k nasycení hladových, napojení žíznivých, ujímání se lidí na cestách, oblékání nahých, navštívení nemocných a těch, co jsou ve vězení. Výzva, když Ježíš říká: „Amen, pravím vám, cokoliv jste učinili jednomu z těchto mých nepatrných bratří, mně jste učinili.“

pro tento článek

Přidat komentář

Jméno:Diakonie
Region:Litoměřice

Poslední články