DiamondPrincess

O všem co se děje okolo nás...

O autorovi

Jméno: DiamondPrincess
Region: Praha 1
Dobrý den všem......jelikož jsem velmi líná seznamovat se ve skutečnosti, nezbývá mi nic jinačího než vystavit svůj profil na libimseti.cz.
Můj profil

Poslední články
Archiv
Silvestr vymyslela banda nezodpovědných lenochů
31.Prosinec 2008

Bohužel se jim podařilo strhnout také ostatní. A tak nastává každoroční peklo. Pochopím omezený provoz obchodů a služeb na Štědrý den nebo podobný svátek. Ale nikdy není běžný člověk více ohrožen absolutní nedostupností čehokoliv kromě alkoholu, než právě na Silvestra. Nejhorší je, že tento den nemá žádný logický význam.

Velkolepé loučení se s koncem roku je tak neskutečný nesmysl, že by měl každý racionální člověk zaplakat. Jenomže dlouholeté tradice a masově prosazované oslavy zatemňují mozek i těm nejlepším. Proto se vždy jednou za rok stane, že se celá města ponoří do absolutní anarchie. Tato anarchie je všemi omlouvána a tolerována pod názvem Silvestr.

MHD se řídí vlastními pravidly, jezdí v náhodných intervalech, které jsou jízdným řádům na hony vzdálené. Proč bychom to nepředpokládali, je přece Silvestr.

Restaurace a podobná stravovací zařízení kde se lze najíst, pokud se člověku nechce trávit večer vařením, je věc nemožná. Existuje v podstatě pouze možnost zaplatit si někde celovečerní menu, nebo si zakoupit arašídy v baru. Vždyť se to dalo čekat, je Silvestr.

Bankomat se na běžně frekventovaném místě stane nepoužitelným, jelikož se v něm nenachází peníze. Musí se jet o 3 km dál, protože je Silvestr a nikdo se o jeho obnovu nepostará.

Mobilní telefon má zablokovaný přístup na internet. Při volání operátora se dozvím akorát, že má na druhém konci linky někdo nepřiměřeně veselý hlas a špatnou zprávu. Internet mi už dnes nepůjde, síť je přetížena. Nedá se nic dělat je Silvestr.

Protože auto je odstaveno na místo, kde nehrozí žádná ujma ani vykradení, potřebuji se nějakou bezpečnou cestou dostat přes celé město. Jediným možným řešením je taxi. V tento slavnostní den je čekací doba pouhých 45 minut. Je totiž Silvestr.

Nejsem věřící, ale celý večer se v duchu modlím za své blízké. Mám o všechny na Silvestra neskutečný strach. Ať se proboha nikdo nestane jednou z četných obětí toho, že hloupá populace v ulicích se nejdříve někde opije a potom vezme do rukou pyrotechniku.

Mohla bych pokračovat donekonečna, proč je Silvestr něco jako počátek apokalypsy. Dovolím si dokonce přirovnat dění tohoto dne k filmům, kde je zobrazeno napadení planety mimozemšťany, akorát s tím rozdílem, že ve filmech nejsou masy lidí pod vlivem alkoholu. Nic nefunguje, s nikým není řeč, telefon musí být preventivně odpojen kvůli přívalu řetězových sms. 

Nejlepší cestou by se mohlo jevit třeba cestování letadlem v časových pásmech. Ovšem realisticky tuším, že by došlo nejspíš ke ztrátě zavazadel. Je Silvestr.
Autor DiamondPrincess | 22:18  

Komentáře (1):

  • NaturalMystic říká...

    jj, souhlasim... a ještě bych přidal, že to byla banda tajnejch alkoholiků.. :-)))

Přidej komentář

<< Domů