uváha....   02.Březen 2008


Kam se ubiraš, mé město?

Kam to moje rodne město, kde žiji, studuji a trávím svůj život, spěje? Mladí lidé tráví svůj veškerý čas v barech, na diskotékách, u počítačů a nevěnují se studiu, sportu a zájmovým činnostem. Čím dál více dětí a mladých lidí má kvůli nedostatečnému pohybu a nevhodné strave potíže s nadváhou, což spěje k dálším nemocem jako je obezita a následovně někdy až k cukrovce.
Mladí lidé se nesnaží učit a nepřemýšlejí o studium na vysoké škole a žijí v představách, že v životě nebudou muset ani hnout prstem a vše bude podle jejich přání, cehož budou v pozdějším věku litovat. Mnoho lidí také začíná s kouřením a mladých kuřáků přibývá čím dál, tim víc a víc.
Domy v zapomenutých částech města chátrají a zástupci města se starají jen o části města, které jsou přístupné pro turisty, a schovávají pod pokličku. Stavějí se nové domy ,avšak ty staré a polorozpadlé nechávají chátrat dál. Tyto neobytné domy využívají bezdomovci a lidé užívající drogy.
Spousta lidí je bez práce a tak rodí děti aby čerpali ze sociálních dávek. Tím zdůraznuji naši podstatnou menšinu obyvatelstva což jsou romové. Ti devastují město, okrádají lidi a přitom nedělají nic pro to, aby si našli zaměstnání. Tim nechci házet do všechny do jednoho pytle. Ano, jsou i vyjímky, ale těch je opravdu málo.
Je to zvláštní, kolik chyb se najde na tomto městě a to ještě ani nemluvím o chemičce která nám škodí životní prostředí a tím nám podstatně škodí zdraví. Ano, máme to krásne město, ale jen na pohlednicích a z pohledu z Větruše či ze Střekova, ale v realitě je to jiné. napsal/a: Ellen007 21:03 | Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář

Ole 11.01.2009 14:40:15

tož pěkné toto pěkné .... =D