07.Březen 2009

Televize Prima zahájí vestředu 1. dubna v 18 hodin vysílání své nové digitální televiznístanice s názvem Prima Cool. Je určena zejména divákům ve věku 20 až 40let, kteří se chtějí bavit, je jim vlastní ironie, mají rádi akčnost,napětí a adrenalin.

5. 3. 2009 13:52 - 5. 3. 2009 14:21 Aktualizováno

Nanovou stanici Prima také přesune sobotní fotbalové přenosy z PremierLeague. „Celkově nabídneme divákům celou řadu televizních hitů, kterédosud měli možnost sledovat jen na zahraničních stanicích nebo nainternetu,“ řekl na čtvrtečním setkání s novináři programový ředitelPrimy Gordon Lovitt. Programy české výroby stanice nenabízí. Filmy aseriály jsou ale česky dabované.

Digitální signál Primy Coolzachytí diváci velkých měst a okolí, pokud mají set top box, bude jimožno sledovat na kabelových sítích (UPC) nebo u IPTV operátorů (O2TV),na satelitu Astra 1G a prostřednictvím karet SkyLink a CS Link.

Futurama i Top Gear

Programováskladba nové televizní stanice je výlučně orientována na zábavu aadrenalin. Vedení televize spoléhá na seriálové hity, jako je světověproslulá Futurama, animovaný seriál z dílny tvůrců Simpsonových, nebo iu nás známý seriál odvysílaný Českou televizí s názvem Kancl.

Vysílatse budou i seriály Spolužáci, Heuréka–město divů, Frasier, Vizezločinu, Usvědčeni, Angel, Teorie velkého třesku nebo Chuck aj. Primoujiž prošel seriál Heroes (Hrdinové). Lákadlem pro muže bude Top Gear,nabízející krásná rychlá auta v netradičních situacích. Nadšencům prosvět vědy je určen netradiční pořad se šílenými pokusy Brainiac -Šílená věda.

Stanice bude ze začátku vysílat mezi polednem apůlnocí a o víkendech od devíti hodin do půlnoci. Jakou předpokládásledovanost? „Uvažujeme v řádu jednotek procent,“ řekl diplomatickygenerální ředitel Primy Marek Singer, který nechtěl konkrétní procentouvést.

Vložil: Ezak ¤