Frisbeer

Vše o největším evropském turnaji ve freestyle frisbee.
 
05.Únor 2010
Freestyle frisbee

Totální využití potenciálu létajícího talíře neboli po anglickuFRISBEE. Žonglování s diskem, při kterém využíváš především jeho rotacea všech možností létat vzduchem, proto při hře venku hraje velmipodstatnou roli vítr.

Všechnovychází ze základního triku zvaného NAIL DELAY – jde o prosté drženívodorovného roztočeného talíře na prstě, resp. nehtu. Jak se naučíšrotující frisbee na prstě udržet, jsi v tom. Pak už si ho vodíš kolemtěla, šviháš kolem něj nohama, přehazuješ, podhazuješ, nahazuješ,motáš, zkrátka předvádíš cokoliv, aby to trochu vypadalo a vydiktovaljsi kamarády, kteří neumí tolik triků jako ty :) A samozřejmě, každásérie triků musí být zakočená ohromující a strašlivou chytkou, přikteré vyšleš frisbee do vzduchu, minimálně dvakrát se zatočíš jakHarapes, v obřím skoku čapneš talíř třeba pod nohama a rozsekáš se ozem. Tak to má být!

Freestyles létajícím talířem začali vymýšlet ve své zlaté éře američtí hippíci,takže domovem této fascinující sportovní disciplíny jsou rozlehlékalifornské pláže s ideálním větříkem od moře. Jak říká jeden zamerických guru Dave Lewis: „You know. Beach, Sun, California...“Takhle se tam váleli, dělali všechno, co hippíci dělávali, a zároveňvymýšleli nové a nové triky, až se zdvihla vlna, při které bylinejlepší freestyleři stejné stars jako rockové hvězdy.

Dneska naopak zažívá freestyle frisbee velký boom v Evropě. Pokud tě frisbíčko zajímá, přijdi se podívat na největší turnaj ve freestyle frisbee, který se koná na Valentýna 14.2.2010. Více informací najdeš na www.frisbeer.cz

autor Frisbeer 23:05  
0 Komentáře:
Přidej komentář
<< Domů
 
O autorovi


Jméno: Frisbeer
Bydliště: Praha
O mně: Frisbee is the way of live
Můj profil

Poslední příspěvky
Archiv
Šablonu vytvořil
Free Blogger Templates