Frisbeer

Vše o největším evropském turnaji ve freestyle frisbee.
 
08.Únor 2010
Frisbeer Cup

Frisbeer Cup 2010

2010-02-08 17:48

12 - 14.2.2010, hala TJ Sokol na Vinohradech, Polská 2400/1, Praha 2 - Vinohrady

Frisbeer Cup startuje odpoledne v pátek 12.února. Další den v sobotu 13.února vypuknou napínavé souboje o finále.

FINÁLE proběhne v neděli 14.2. od 13:00 do 16:00

13:00 – 13:30 finále mixed pairs (smíšené dvojice)

14:00 – 14:30 finále open pairs (dvojice)

15:00 – 16:00 finále coop (trojice)

- v průběhu finálových kol budou k vidění exhibice footbagu, freestyle fotbalu, beatboxu nebo tance

víkendu 12.-14. února se v hale na pražských královských Vinohradech odehraje turnaj ve freestyle frisbee zvaný Freestyle Frisbeer Cup 2010.Finálové odpoledne proběhne v neděli 14. února od 13.00 do 16:00.Postupně se uskuteční finále smíšených párů, dvojic a trojic.

Ročník 2010 je již třetím ročníkem turnaje a navazuje na mimořádnéúspěchy ročníků předchozích. Je koncipován jako Czech Open, tedy otevřené mistrovství České republiky.Svojí velikostí a zejména zastoupením prakticky celé evropské hráčskéelity mezi startujícími je jedním z největších a nejvýznamnějšíchturnajů v celé Evropě. Věhlas se rozšířil i za oceán a tak se můžemetěšit hned na šest legendárních Američanů v čele s osminásobným mistremsvěta a hráčem číslo jedna světového žebříčku Tommy Leitnerem. Chybět nebudou ani dvojka a trojka žebříčku, Italové Fabio Sanna a Clay Collera nebo první žena světa, Eleonora Imazio.

Celkově letos organizátoři očekávají okolo 70 hráčů z deseti zemí. Tradičně nejsilnější zastoupení bude mít Itálie, Německo a také Česká republika.

Turnaj se těší velkému zájmu diváku. I to byl jeden z důvodů, proč se turnaj přesunul z haly ZŠ Petřiny jih do centra Prahy, do haly TJ Sokol

Královské Vinohrady. Tento prostor vyhovuje jaksvojí polohou a výbornou dostupností, tak zejména velikostí, kdy jevíce prostoru pro hráče i diváky (kapacita hlediště 700 osob). Za celývíkend organizátoři očekávají návštěvu 800-1200 diváků. Pro všechnybude připraven bohatý doprovodný program, který umožní příchozím vyzkoušet si různé hry s frisbee, soutěžit o zajímavé ceny  nebo se pokochat exhibicemi ostatních špičkových českých freestylerů:

Václav Klouda– sedminásobný mistr světa ve footbagu

Marek Svitek – šestinásobný mistr světa v kickboxu

Lucaso - přední český mistr ve freestyle fotbale

V letošním roce představí Frisbeer Cup, jako první turnaj, novoukategorii, tzv. Shred. Ten nahradí klasickou soutěž dvojic. Změní setaké délka rutiny, z normálních 4 minut na 2 a půl minuty. Účelem je zvýšit atraktivitu soutěže a to nejen pro diváky, ale především pro televizní kamery.

Video najdete z minulého ročníku najdete ZDE: Frisbeer cup 2009

Co je to freestyle frisbee
Freestyle frisbee je týmový sport a je jedním z odvětví her s létajícímtalířem. Jeho princip spočívá v provádění akrobatických a technickýchtriků s rotujícím diskem, kdy se hráč od okamžiku nahození diskuspoluhráčem snaží předvést ty nejlepší, nejtěžší a nejoriginálnějšítriky až do okamžiku chycení a nového nahození spoluhráči. V rámciturnajů se soutěží ve dvojicích nebo ve trojicích. O výsledku rozhodujeporota, která hodnotí tři kategorie (obtížnost, provedení a uměleckýdojem).

Systém rozhodování:
„Judging system“ je v mnoha směrech podobný tomu například z krasobruslení. Soutěžící performují připravenou sestavu
(4 minuty – smíšené dvojice, 5 minut trojice) na zvolenou hudbu. Celýtento prvek se nazývá „rutina“. Společně se svými spoluhráči se snaží oco nejobtížnější triky, které jsou vhodně začleněné do hudby.Devítičlenný panel rozhodčích je rozdělen na tři části, ty hodnotíObtížnost, Provedení a Umělecký dojem.
autor Frisbeer 18:52  
0 Komentáře:
Přidej komentář
<< Domů
 
O autorovi


Jméno: Frisbeer
Bydliště: Praha
O mně: Frisbee is the way of live
Můj profil

Poslední příspěvky
Archiv
Šablonu vytvořil
Free Blogger Templates