Peníze vládnou světem!   22.Říjen 2009


Dospěli jsme do doby, kdy si za peníze můžeme koupit téměř vše. Výjimkou je milost prezidenta a lék na rakovinu. Pokud jste ale právě zatoužili po vystudování vysoké školy (vyhla bych se té Právnické v Plzni, tam je teď rušno), protekci u soudu kvůli získání dětí do své péče, vyždímání posledních peněz z firmy, která je v konkurzu (obrátit se na správce konkurzní podstaty p. Voigta) nebo nějaké to potvrzení o studiu (tady doporučuji školu v Chebu), stačí si jen připravit tučný obnos a vědět, za kým jít.
Těchto pár příkladů je jen z posledního měsíce (kdy vyplavaly na povrch). Kde dál se asi ještě podplácelo? Na silnicích, v nemocnicích, u soudů, rozhodnutí výběrového řízení, sportovní stadiony-jedoduše řečeno, všude kolem nás, i tam kde bychom to nečekali.
Moralizovat budou samozřejmě nejvíce ti občané, kteří by si nic takového nemohli dovolit (já také). Ovšem ruku na srdce-kdyby jste měli několik účtů, a na každém z nich by na Vás čekala víc než příjemná suma, nevyužili by jste toho někdy? Teď se div nezapřísáhnu, že bych to neudělala, ale když nad tím budu trochu dýl přemýšlet, zjistím, že si tím nemohu být 100% jistá.
Pro zakončení si dovolím použít citát Francoise de la Rochefoucaulda: "Mravnost bývá výsledkem příjmů."






 

napsal/a: G.abrielle 09:32 | Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář