Cesta k jednoduchosti je složitá


Funguje to, co je jednoduché a logicky nefunguje to, co je složité, jestliže je člověk nebo společnost v krizi tak většinou je zde příčinou složitost, díky které člověk nebo společnost nefunguje. S narůstající složitostí logicky narůstá i množství chyb a čím více je zde chyb tím hůře to i funguje a je jedno, jestli jde o; ekonomiku, politiku, náboženství, školství, umění, technologie, vědu, myšlení, atd.
Podívejme se třeba na internetovou stránku a zde jasně poznáme, že jednoduché stránky s jednoduchým obsahem dobře i fungují a uživatelům stránky i zisk přinášejí. Jak vlastně zde vznikají složité systémy, které nám problémy způsobují, to musí mít nějakou příčinu, nad tím se nejspíše asi každý zamyslí? Vše co je složité, vzniká díky výhodám, jakmile zde jsou někde výhody tak zakrátko následkem výhod vzniká i něco co je velmi složité, tam kde nejsou výhody, tam je každá složitost už v zárodku zlikvidována.
Klasickou ukázkou zde může být otroctví, se vznikem otroctví získali otrokáři veliké výhody a následkem vznikla složitá společnost, která je neustále v krizi a tato krize zde bude do té doby, dokud zde nebude mocenská a ekonomická rovnost mezi lidmi, tak jako je tomu u mravenců a včel! Mnozí si naivně myslí, že na světě již otroctví není, otroctví ze světa nezmizelo, jenom se podle nové situace inteligentně změnilo a místo okovů na nohou, zde jsou ekonomické a ideologické okovy, které z nás dělají ubohé otroky, co mají mnoho povinností a minimum práv.
Výhody jsou pro nás silnou drogou a je zde logicky i silná závislost, nikdo se dobrovolně nevzdá výhod a bude o ně bojovat s velikým nasazením, což nám jasně ukazují naše přetížené soudy, kde ekonomické a mocenské spory trvají často i mnoho let a stojí nás i mnoho času a peněz. Základní lidskou výhodou je inteligence a schopnost jí využít k práci, následkem je vytvoření kulturní civilizace, která nám poskytuje výhody ale která je logicky bohužel i složitá, čím více jsme civilizovaní tím složitější je logicky i náš život!
Nelze vytvořit bohužel civilizaci, která bude jednoduchá, protože každá civilizace je založená na výhodách a tím logicky vytváří i složitost! Jestliže zde bude soutěž a někdo zde bude mít výhodu, je složité pro ostatní v této soutěži uspět a o tom to je v konzumní společnosti, kde uspějí jenom ti, co mají zde výhody a ti ostatní nemají žádnou šanci na to, že ve svém životě už uspějí!
Každý člověk je z ekonomického hlediska v tržní společnosti jenom ubohou bezvýznamnou komoditou na existenční burze, a pokud je tato lidská komodita pro investory nevýhodná, není o ní logicky žádný zájem a ocitá se na okraji společnosti, kde způsobuje společnosti problémy velikou kriminalitou a tím že parazituje na systému. Společnost se logicky brání tím, že izoluje lidi z okrajů společnosti daleko od konzumní společnosti ve vězení, nebo v pracovních táborech, někdy je zde i násilná likvidace jedinců, se kterými má společnost mnoho velikých problémů.
Pokud společnost málo likviduje lidský genetický sociální odpad, dochází k degeneraci a rychlému přelidnění společnosti, což vede ke krizi u ekonomiky a ideologie, následkem je nejvíce většinou válka nebo epidemie. Když jsme s autem na křižovatce, je zde semafor kde červená, znamená stůj, zelená znamená, jeď, a žlutá znamená probíhající změnu barev, tento jednoduchý systém se použije u všech systémů, kde jde o kvalitu a tak u zboží a služeb bude elektronický nebo chemický barevný kód, který bude ukazovat, jestli je to zboží kvalitní, kdy logicky červená bude znamenat nekvalitní zboží a zelená bude znamenat kvalitní zboží.
To samé bude zde i u člověka kdy na ruce budeme mít plastové kroužky, které budou mít tři barvy podle toho, jak budeme kvalitní, tyto kroužky budou elektronické napojené na elektronické kontrolní systémy a budou se měnit barevně každou minutu podle toho, jak nás systémy vyhodnotí. Přijdete ráno do zaměstnání, ale vrátný se podívá na kroužek na vaší ruce a řekne mi je líto, váš kroužek je červený, dneska vás nemohu do zaměstnání pustit, nebo se stane, že váš kroužek zčervená teprve v zaměstnání a jakmile to váš spolupracovník spatří, okamžitě to nahlásí a budete muset odejít domů ze zaměstnání, protože nejste kvalitní.
S červeným kroužkem vás nepustí ani do hromadné veřejné dopravy, nebo do obchodu či restaurace ani do nemocnice, je to jednoduché a každý to rychle pochopí, a jakmile se mu kroužek zabarví do žluta, okamžitě bude dělat vše pro to, aby se kroužek už nezbarvil do červena. Policie pochytá lidi, co mají na ruce červený kroužek a převeze je do velikého tábora za městem a zde je prohlédnou specialisté, specialisté rozhodnou o tom, který člověk bude opraven a který bude ekologicky eliminován. Každý kroužek bude logicky napojen bezdrátově na informační satelitní systém a nebude možné se nikam na světě schovat před policajty a uniknout tak přemístění do červeného tábora pro problémové jedince.

Ekonomika Ideologie Inteligence Internet Psychoterapie Sobectví Společnost Video  GVKB CZ

Poslední návštěvy