Cesta od hlouposti k moudrosti je dlouhá


Hlupák chybuje, protože nepozná co je správné, cesta od hlouposti k moudrosti je dlouhá a jenom málokdo má odvahu se po této dlouhé životní cestě sám vydat a hledat mnoho let moudrost. Hlupáků je zde tolik, že to obrazně bohužel vypadá, jako by je z nebe neustále na zem shazovali.
Moudrých lidí je zde zase tak málo, že je život velmi krátký na to abyste že celý život potkali aspoň jednoho pravého moudrého člověka, který pozná co je správné a tak nechybuje jako ostatní hlupáci. Je zde ale mnoho falešných moudrých lidí, co z dálky vypadají jako by byli velmi moudří a většinou mají i nějaký titul spojený s jejich jménem aby vzbuzovali dojem toho, jak jsou moudří a že jim lze věřit a mnohé hodnoty jim i svěřit.
Moudrost člověka se pozná jenom ve velmi složité situaci, to je přirozený test, představte si prezidenta nebo řiditele, který se ocitne sám na pustém nehostinném ostrově nahý bez nástrojů a zdrojů vody a potravy. Najednou poznáváme to, že naši mocní a bohatí prezidenti a řiditelé, to jsou jenom ubozí hlupáci, a že oni si v této krizové situaci nedokážou správně poradit a tak rychle zde většinou i umírají.
Současný civilizovaný kulturní svět, ve kterém existujeme, se obrazně podobá veliké nemocnici ve které je mnoho tělesně a duševně nemocných vzdělaných ubohých hlupáků, co mají mnoho hloupých závislostí, které s nimi jako s loutkami snadno manipulují. Hlupáci píší na krabičky s cigaretami, že kouření škodí zdraví, to je absurdní informace, protože kuřákovi je jedno, že cigarety škodí jeho zdraví, protože on je hlupák a nezáleží mu na jeho zdraví!
Stejná hloupost je placení velikých daní státu, protože díky těmto velikým daním je zde světová ekonomická krize spojená s bídou a nezaměstnaností, protože se stává lidská práce natolik pro zaměstnavatele drahá, že je malý zájem zaměstnat každého zdravého člověka, když většina zisku z jeho poctivé práce připadne lakomému hloupému státu.
Hloupost je nemoc, která je zde od té doby, co jsme zakázali otrokářům zabíjet nekvalitní otroky, následkem byl vznik hloupé sociální svaté ideologie, která s lidmi manipulovala pomocí svatých dezinformací! Všemu zde jako Bůh kraluje jenom složitá situace a pokud ji nevyřešíme, jsme za to potrestáni, náš kulturní civilizovaný svět se dostal do neřešitelné složité situace díky naší hlouposti, kdy jsme naivně kdysi dávno zakázali zabíjení nekvalitních lidí a následkem byla okamžitě světová degenerace a přelidnění, což vedlo k nekonečným válkám o existenční zdroje a trvalé světové ekonomické a ideologické krizi.
Komu není rady tomu nelze pomoci a to platí jako u jedince, tak i u celé naší kulturní civilizace, pokud nemocný nepřijme rady, co mu dá ten, kdo jej léčí, tak nemocný zemře, proč nemocný civilizovaný svět nechce přijmout moudré dokonalé rady a chce raději ekonomicky zemřít? Problémem je stav opilosti ekonomickými výhodami, které sobecké elitě centrální systém dosud přináší, jenže po každé ekonomické opilosti po čase přichází ekonomická deprese a řešením zde není se znova ekonomicky opít!

Ekonomika Ideologie Inteligence Internet Psychoterapie Sobectví Společnost Video  GVKB CZ

Poslední návštěvy