Co je iluze a co je skutečnost


Je svoboda iluze nebo skutečnost? Je láska iluze nebo skutečnost? Je posmrtný život iluze nebo skutečnost? Je pravda iluze nebo skutečnost? Je bohatství iluze nebo skutečnost? Je orgasmus iluze nebo skutečnost?
Primitiv považuje za skutečnost jenom to, na co si může osobně sáhnout, čím více jsme inteligentnější tím obtížnější je pro nás poznat co je iluze a co je realita. Ten kdo zná systémy, do hloubky řekne, že vše je zde jenom dokonalá iluze a že skutečnost zde nikdy nebyla a nikdy zde nebude! 
Vše je v situaci, která se mění a to co my naivně považujeme za skutečnost to je jenom nějaká situace systému, kterou dokážeme povrchně pomocí smyslů a inteligence špatně vnímat a považujeme ji naivně za realitu. Není zde hmota ani energie, je zde jenom složitá situace, která mění hmotu na energii a z energie dělá hmotu, situace může stvořit cokoli a vytvořit jakoukoli iluzi aby nás oklamala. 
Klasickou ukázkou iluzí jsou naše sny, ve kterých můžeme prožívat lásku nebo boj o existenci, záleží na tom, co je pro nás nejvíce zajímavé a nad čím ve spánku přemýšlíme. Vše je v pohybu nic zde nestojí, není zde pevný bod hmotný ani duševní, i naše smrt je iluze protože nejsme tělem ani duší, jak si mnozí naivně myslí, ale jsme jenom bezvýznamnou situací v absolutním systému, který se neustále mění. 
Smyslem života není vyhrávat a hromadit hodnoty, to je jenom past, do které se většina naivních lidí snadno chytí, a už z této pasti nikdy neuniknou, smyslem života je čistá radost ze života, z každého okamžiku a každého dne, bez ohledu na to jestli jsme chudí nebo nemocní, bída i nemoc to je jenom iluze. Pokud mi dneska ty nedokážeš porozumět, tak snad tvoje děti budou vyspělejší a oni mi porozumí, vzdálenost mezi mnou a tebou je tak veliká, že je pro tebe nemožné ji překonat.

Ekonomika Ideologie Inteligence Internet Psychoterapie Sobectví Společnost Video  GVKB CZ

Poslední návštěvy