Desatero pro vyhledávání informací

Každý slyšel o existenci svatého mravního desatera, které podle mytologie daroval Stvořitel lidem, které on z prachu zde stvořil. Mravní desatero to byl soubor svatých zákazů, které lidi nesmí porušovat, protože pokud by tyto zákazy porušovali, musel by je za to Stvořitel spravedlivě potrestat.
Ten kdo je zkušený, zakazuje konat nezkušenému to, co by mohlo nezkušenému uškodit, je přeci lepší se poučit na cizím neštěstí, než se poučovat z vlastního neštěstí. Pokud nezkušený věří zkušenému tak zákazy od zkušeného i respektuje a o nich ani nepochybuje, že jsou správné, problém nastane tehdy, pokud nezkušený zjistí, že jej zkušený podvedl a oklamal, což vede k tomu, že už nevěří zákazům, které mu dal ten kdo je zkušený.
Vše v nás a okolo nás to jsou jenom programy složené z informací, jelikož je vše v neustálém pohybu dochází u programů a informací k tomu že se musí programy a informace neustále opravovat, anebo i novými informacemi a programy nahrazovat. Takto vznikla u živých systémů inteligence, která dokáže rychle reagovat na změny v nás a okolo nás a neustále informace a programy v nás a okolo nás upravuje podle aktuální situace.
Inteligence je existenčně závislá na vyhledávání informací, protože jenom díky informacím může zajistit to, že zde bude minimum chyb a tak bude vše v nás a okolo nás správně fungovat. Vyhledávání informací je obrazně jako lovení ryb do sítí, jde zde o to být ve správný čas, na správném místě, a hodit do vody ty správné sítě, které jsou bez chyb.
Pokud třeba hledáte na internetu informace, používáte nejvíce vyhledávače a katalogy, v minulosti se využívali hlavně katalogy a dneska se využívají hlavně vyhledávače, u nás jde nejvíce o Google a Seznam. Většinou i každá kvalitní stránka má svůj vlastní katalog a vyhledávač a umožňuje na stránce i snadno nalézt zde to co hledáme.
Vyhledávače ale neprohledávají všechny stránky, ale prohledávají jenom ty stránky, které jsou hodně navštěvované a jsou zde dlouhou dobu, takto nám mohou uniknout informace, které hledáme. Jsou i stránky kde si můžete vyhledávání ulehčit pomocí nastavení a snadněji naleznete zde vždy to, co hledáte.
Kdysi prý někdo nahý vyskočil z vany, kde se koupal, a křičel radostí, Heuréka, že prý nalezl hledané informace. Těleso ponořené do kapaliny je nadlehčováno silou, rovnající se tíze kapaliny stejného objemu jako je ponořená část tělesa.
Doba se změnila a už nemusíte dlouho ležet ve vaně a běhat nazí po městě a křičet Heuréka že jste nalezli informace, které jste dlouho hledali. Je zde pro vás česká stránka Heureka, a zde naleznete informace o zboží, které hledáte, nebo informace o zboží naleznete na nové stránce Google nákupy.

Ekonomika Ideologie Inteligence Internet Psychoterapie Sobectví Společnost Video  GVKB CZ

Poslední návštěvy