Díky chybám zemře zbytečně mnoho lidí


Díky chybám zemře zbytečně mnoho lidí, neustále slyšíte o tom, že někdo zbytečně zemřel a většinou je za jeho smrtí chyba nebo více chyb. Dokud zde budou lidi do té doby zde i budou logicky chyby, lodě se potápějí, letadla padají, vlaky vykolejí, automobily havarují, atd.
Mnohokráte moc nescházelo a mohl jsem být mrtvý díky nejrůznějším chybám, mnohdy se mi zdá jako bych měl snad strážného anděla, který mě před smrtí dobře chrání, všechno je možné, je toho mnoho o čem nic dosud nevíme? Civilizace produkuje mnoho systémů, které zabíjejí předčasně mnoho lidí, jde o; automobily, motorky, vlaky, letadla, drogy, špínu, jedy, atd.
Statistiky se před lidmi často falšují nebo se utajují, protože pravda by mohla ekonomicky poškodit stát nebo podnikatele, mnoho lidí se ani nezajímá o to co vše je zde jeho životu nebezpečné a bere toto nebezpečí jako nezvratný osud? Mnohdy si řeknete, nic se mi zde v kanceláři stát nemůže a najednou do baráku narazí dopravní letadlo a barák spadne, ať jste dneska kdekoli na naší planetě nemůžete si být jistí tím, že rychle nezemřete zbytečně díky nějaké chybě.
Prezidenti mají mnoho lidí, co je chrání a přesto často zbytečně zemřou díky nějaké chybě, náš civilizovaný svět je stejně nebezpečný jako život v divoké přírodě, jediný rozdíl je v tom že si mnohá nebezpečí neuvědomujeme. Absurdní bylo potopení Titaniku, kdy reklama hlásala to, že tato loď je nepotopitelná, protože je velmi bezpečně vyrobena?
Jediná jistota je zde v tom, že zde není žádná jistota, každý systém se může rozbít a každý člověk může udělat chybu! Někdo řekne stejnak je svět přelidněný a to že díky chybám neustále zbytečně na světě umírá veliké množství lidí, to nic pro naši civilizaci nic vlastně neznamená.
Každý člověk je snadno nahraditelný, proč ale potom trestáme lidi za to, že páchají násilné vraždy, jaký je vlastně rozdíl mezi fanatickým vrahem který zabije mnoho lidí a pilotem letadla, který udělá chybu a zabije tím mnoho lidí?

Ekonomika Ideologie Inteligence Internet Psychoterapie Sobectví Společnost Video  GVKB CZ

Poslední návštěvy