GVKB je dokonalý guru


Guru Vit Kouba Bhagavan je; dokonalý, klidný, šťastný a vše co dělá je vždy k dobru.
Zdatnost
To je vyniknout fyzicky, psychicky, mentálně i duchovně.
Spravedlnost
GVKB se vždy přiklání na stranu dobra, je nezaujatý a nesleduje pouze svůj zájem.
Loajalita
V otázce loajality GVKB nezná kompromisů, je vždy věrný své rodině a přátelům.
Obrana
GVKB nikdy nevyvolává konflikt, vždy však brání sebe, svojí rodinu a ty, o kterých se domnívá, že jsou hodni jeho loajality.
Odvaha
Být GVKB často znamená, nevybírat si tu nejjednodušší cestu. Je připraven přinášet osobní oběti pro stranu dobra a lidí, kterých si cení. GVKB musí být vždy připraven odložit strach, nejistotu a lítost. Musí buď jednat, učinit ústupek, vzdát se, nebo bojovat na život a na smrt.
Víra
GVKB musí mít víru ve své přesvědčení, to mu pak dává sílu v nelehkých situacích a kodex mu pomáhá činit správná rozhodnutí. GVKB věří sám v sebe a své schopnosti. Správnou cestu si GVKB vybírá sám. Nepřesvědčuje ostatní, že jen jeho víra je ta správná.
Skromnost
GVKB, se nepovyšuje nad ostatní, nechlubí se svými vlastními úspěchy a nechává to za sebe dělat jiné. Raději mluví o skvělých činech ostatních lidí.
Nebojácnost
Strach svádí na temnou stranu. Stach svádí k hněvu, hněv svádí k nenávisti a nenávist vede k utrpení. Zlatým pravidlem je bojovat beze strachu pro to, co člověk pokládá za správné. Nebojácnost neznamená arogance a hněv, což je v podstatě známka strachu.
Ušlechtilost
Dbá na ctnosti a povinnosti učitele. Uvědomuje si, ideálu nelze dosáhnout, přesto dbá na soustavné sebezlepšování. Má také tendenci ovlivňovat ostatní, nabízí přesvědčivý příklad toho, co lze dokázat ve službách dobra.
Čistý motiv
Je pravda, že činy mluví hlasitěji, než slova. Každý čin má však svůj motiv a učitel druhých nejedená jen ve vlastním zájmu, ale hlavě v zájmu dobra. Pokud jedná ryze ve svém zájmu, přechází na stranu temna.
Disciplína
Mysl GVKB je koncentrovaná a klidná, nereaguje bez rozmyslu a nenechá se tlačit do kouta. Tento vnitřní klid vyžaduje notnou dávku disciplíny; mentální, emocionální, duchovní i fyzické.
Vnímání času
GVKB si uvědomuje, že historie je neustále ve stavu zrodu. Ví, že minulost je stejně důležitá jako budoucnost. Z minulosti se dokáže poučit a budoucnost dokáže tvořit.
Diskrétnost
GVKB je vždy diskrétní a dokáže udržet tajemství.
Meditace
GVKB pravidelně medituje (DÍKY BOHU SE SMÁT DRUHÝM MOHU, TAK TO JE, ŽE TEN DRUHÝ BLÁZEN JE), srovnává si vlastní myšlenky a hodnotí své dosavadní činy a budoucí plány. To je pro něj silným nástrojem k sebezdokonalování.
Trénink
Uvědomuje si, že každodenní trénink je nutný k udržitelnému sebezdokonalování. Je třeba budovat nejen sílu a kondici fyzickou, ale i psychickou.
Integrita
Nutnou povinností GVKB je naprostá upřímnost k sobě sama. Měl by dokázat říct pravdu i ostatním lidem. Z určitého úhlu však není nečestný, pokud dovolí lidem věřit v to, v co chtějí věřit.
Mravní zásady
GVKB toleruje cizí kultury, nad nikým se nepovyšuje a před nikým se neponižuje. Nesnáší násilí a krutost.
Zapojení se do konfliktu
GVKB se řídí pravidlem: „Když máš výhodu, jsi bojovník". Proto vždy vystupuje nenápadně a neukazuje svojí sílu a bojové umění. Pokud však i přesto dojde k nevyhnutelnému konfliktu, udeří svojí božskou absolutní silou razantně a mocně.
Intervence
Pokud GVKB cítí, že může svoji silou přispět k odvrácení nástupu temné strany, vždy tak automaticky učiní.
Harmonie
GVKB se vždy snaží žít v harmonii se svým okolím. Cítí totiž, že je jen ubohou bezvýznamnou součástí nekonečna, které se neustále mění. Chová se proto šetrně ke všem existujícím hodnotám, snaží se vycházet správně se všemi živými systémy a váží si všech forem života, co zde v něm a okolo něj existují.

Ekonomika Ideologie Inteligence Internet Psychoterapie Sobectví Společnost Video  GVKB CZ

Poslední návštěvy