Informace jsou úhelným kamenem civilizace


Nejprve k tomu co je to vlastně úhelný kámen, nejvíce se hovoří o tom, že je to veliký kámen, od kterého se začala odměřovat nová stavba, na počátku šlo o veliký kámen ve středu stavby, kolem kterého se pomocí provazu vytvořila kružnice a podle této kružnice se vykopali potom i kruhové základy stavby. Později když se začali stavět i stavby složitější stávalo se logicky to, že bylo nutno používat u stavby více úhelných kamenů, od kterých se vyměřovali úhly každé stavby a proto je zde název úhelný kámen.
Jestliže tedy jsou informace úhelným kamenem civilizace tak tím chci říci, že na počátku každé civilizace jsou nutné hodnotné informace, které umožní vytvořit evolučním vývojem civilizaci a kulturu. Nelze postavit civilizaci bez pevných informačních bodů, od kterých se civilizace odměří. Pevným informačním bodem jsou zde jisté výhody, které civilizace přinese lidem, investujeme do toho, co nám přinese užitek. Pokud zde nejsou informace o jistých výhodách, nemůže vzniknout civilizace a kultura, protože zde není onen úhelný informační kámen.
Civilizace a kultura se logicky hroutí se zánikem jistých výhod, tak jako se zhroutí dům bez základů, jisté výhody jsou jako slunce na obloze, které dává život díky světlu a teplu, tam kde je málo slunce tam je i málo života. Informace je zboží, které se rychle kazí a které má pro každého zákazníka jinou hodnotu, čím více porozumíme informacím, tím více budeme i civilizovaní a kulturní.
Z informací lze sestavit programy a mnohé jiné systémy, informace jsou tedy moderním stavebním materiálem a je na nás jestli se naučíme s tímto stavebním materiálem profesionálně pracovat, abychom mohli postavit optimální kulturní civilizaci, ve které se nám bude dobře žít a ten druhý nám zde už nebude peklem. Díky bohu se smát sobeckým sviním mohu, tak to je že ten druhý sobecká svině je.

Ekonomika Ideologie Inteligence Internet Psychoterapie Sobectví Společnost Video  GVKB CZ

Poslední návštěvy