Inteligentní digitální systémy


Vše malé se točí kolem velikého a nic zde nestojí, snaha zabránit změnám v nás a okolo nás je zde od té doby co máme inteligenci, jenže každá naše akce vyvolá nečekanou reakci a způsobí nám mnoho problémů, se kterými si nevíme dlouho rady. Evoluce je jako rychlý proud divoké řeky, je obtížné s tímto proudem jakýmkoli způsobem bojovat, protože naše porážka je vždy jistá i když se nám mnohdy může zdát, že vyhrajeme ale to je iluze.
Na počátku naší civilizace bylo používání inteligence a šikovných rukou k tomu, že jsme začali získávat nejrůznější sociální a technické výhody, které nám život mnoho zde ulehčili, ale s výhodami přicházeli vždy bohužel i nevýhody, se kterými jsme nepočítali. Velikým převratným vynálezem bylo používání elektřiny a v současnosti si už neumíme život bez používání elektřiny představit a jsme na elektřině existenčně silně závislí, tam kde není elektřina, používáme; baterie, solární články, motory, nebo jiné systémy, co dokáží elektřinu vyrábět.
Tak jako elektřina změnila zásadně naší civilizaci, tak i elektronické informační systémy mění zásadně a rychle naši civilizaci, dokumentoval bych vývoj na filmové kameře, která používala nejprve děrovaný černobílý film, a nebyl zde záznam zvuku, dneska zde jsou digitální malé levné kamery, které používají na záznam paměťové karty, a střih filmu probíhá v počítači a na internetu si může film prohlédnout kdokoli a zadarmo.
Mnoho lidí dneska nechodí už do zaměstnání a pracují doma díky internetu, který jim umožňuje podnikat anebo pracovat pro zaměstnavatele, aniž by bylo třeba do zaměstnání dojíždět. Zakrátko zde už bude umělá inteligence a to povede k zásadním změnám v naší civilizaci, dosah těchto změn bude tak veliký jako je dneska rozdíl mezi člověkem a opicí.

Ekonomika Ideologie Inteligence Internet Psychoterapie Sobectví Společnost Video  GVKB CZ

Poslední návštěvy