Investice do likvidace nezaměstnanosti se vyplatí


Nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili. Většina lidí, zná tento výrok z divadelní hry o lakomém Harpagonovi, od Moliéra. Historici ale tvrdí že tento výrok nebo myšlenka, je mnohem starší a pochází už z počátku našeho letopočtu z asketických sekt.
Současná konzumní společnost je postavená na tom, abychom žili jenom pro konzumování potřebného a že ostatní je zbytečnost. Nejde jenom o konzumování potravy, je nám násilím nuceno, abychom konzumovali i duševní hodnoty ve škole, atd.
Mnoho konzumuj a potom vyčerpáním zemři, to je současná doba, neumíme už konzumovat jenom proto, abychom žili. Uniknout před konzumním systémem není snadné a jednoduché, všude kde na světě existují vězení, tam existuje i konzumní systém, který do vězení nebo do blázinců zavírá ty, co nechtějí mnoho konzumovat, aby potom vyčerpáním zemřeli.
S konzumováním je to jako s rychlostí auta, jde o to přizpůsobit rychlost situaci na silnici, ten kdo jede rychle nebo pomalu, ohrožuje sebe a provoz na silnici. Pokud ostatní auta jedou rychle, nutí nás k tomu, abychom taky jeli rychle, a když někdo má dobré brzdy a nečekaně šlápne na brzdy, dojde k hromadné havárii.
V současném konzumním světě USA šláplo nečekaně na konzumní brzdy a došlo k hromadné globální ekonomické havárii, nemá smysl se neustále hloupě dohadovat, kdo na ty konzumní brzdy šlápnul v USA, ale je třeba se zamyslet nad tím, proč všichni jeli tak rychle? Musíme zpomalit konzumování hodnot a to globálně to je dneska už konečně každému jasné, jenže co s velikými rychlými auty a velikými silnicemi, které jsou postavené na rychlou jízdu?
Nemůžeme už vyhazovat peníze oknem, ale musíme je dát těm, co je nutně potřebují, kdo nutně v současnosti potřebuje peníze, které společnost vybrala na daních? Peníze nutně potřebují ti, co jsou nezaměstnaní, nemá ale smysl jim ty peníze dávat jako podporu v nezaměstnanosti, ale má smysl vytvořit pro nezaměstnané smysluplná pracovní místa, ve kterých jim za jejich profesionální práci bude i dobře zaplaceno.

Ekonomika Ideologie Inteligence Internet Psychoterapie Sobectví Společnost Video  GVKB CZ

Poslední návštěvy