Kdo zaměstná dlouhodobě nezaměstnané?


Kdo zaměstná dlouhodobě nezaměstnané, pokud je člověk zdravý mladý a má správnou vysokou školu tak nemá problémy s tím, že by si musel dlouho hledat zaměstnání, opakem jsou staří nemocní lidé, co nemají maturitu ani vysokou školu a neznají cizí jazyky, o ně skutečně nikdo na pracovním trhu nestojí. O tomto problému se velmi dobře ví, ale už se neví, jak tento problém vyřešit, není to problém jenom u nás, jde o dlouhodobý světový problém, se kterým si neví společnost rady.

Kdysi dávno se o staré rodiče postarali děti a tak zde tento problém nebyl, s příchodem konzumní společnosti se už děti nemohou postarat o svoje rodiče a je mnoho starých lidí co ani nemají vlastní děti, protože mít mnoho dětí je spojené s mnoha ekonomickými a jinými velikými problémy.

Pro zaměstnavatele není ekonomické zaměstnávat staré lidi, protože starý člověk pracuje hůře než mladý člověk a navíc je i častěji nemocný, mladých lidí je dostatek na pracovním trhu a tak jakmile dostane někdo výpověď, v době před důchodem, ocitne se v dlouhodobě zoufalé situaci, protože si nemůže najít nikde vhodné zaměstnání. Nejhůře jsou na tom ti, kteří z nějakého důvodu nedostanou ani podporu v nezaměstnanosti, pokud nemají veliké finanční rezervy nebo někoho kdo jim ekonomicky pomůže, dostávají se velmi rychle do dluhů a stávají se z nich často bezdomovci. Je zde často slyšet že by se starý člověk měl více snažit hledat si pro sebe zaměstnání, anebo že by se měl přeškolit na nějaké zaměstnání, kde bude mít větší šanci uspět na pracovním trhu, taky se někdy i hovoří o tom, že by mohl starý člověk začít soukromě podnikat?

To vše jsou ale jenom ubohé výmluvy těch, co nechtějí zajistit starým lidem zaměstnání, zaměstnání se stalo nedostatkovým zbožím a naděje na to že se to brzo změní je nulová, spíše to vypadá bohužel celosvětově na to, že se bude nezaměstnanost dále na světě zvětšovat!

Nezaměstnanost je způsobena chybnou politikou, která zatěžuje zbytečně velikými daněmi ekonomiku, a zaměstnavatelé již nemají logicky peníze na to, aby mohli zaměstnat, i starší zaměstnance. Lidově se říká, že ryba smrdí od hlavy a v současnosti hlavou společnosti je politická a podnikatelská mocná a bohatá elita, která sobecky rozhoduje o nás bez nás.

Je proto nutné vše zde okamžitě optimalizovat tak že se zruší celosvětově peníze a soukromé vlastnictví, místo peněz a soukromého vlastnictví se zavede elektronický anonymní bodovací systém, kdy se bude každý člověk neustále optimálně správně bodován, jak on pracuje a pomáhá společnosti, pokud bude mít někdo málo bodů, bude muset odejít do tábora, kde bude pod dohledem specialistů na optimalizaci a zde se přeškolí a stane se z něj optimální člověk, ten kdo nepůjde přeškolit bude eliminován to je logické, takto se ušetří mnoho ekonomických zdrojů, které dosud pohlcovali lidé co nebyli tělesně a duševně optimální.

Vše je o jednoduchosti, funguje zde jenom to co je jednoduché, podívejme se do přírody zde je taky automaticky eliminován každý tvor, který není optimální!

Ekonomika Ideologie Inteligence Internet Psychoterapie Sobectví Společnost Video  GVKB CZ

Poslední návštěvy