Moravská republika musí konečně vzniknout


Moravská republika možná jednou vznikne, zatím se nijak nespěchá se vznikem této malé republiky, ale napadlo mě se zamyslet nad tím, jestli by vznik této malé Moravské republiky byl správný nebo chybný? Na rozdělení by nejspíše vydělala nejvíce Moravská republika, protože v současném světě bohužel platí, že čím menší je dneska národ tím lépe se mu i daří, protože nemusí vydržovat velikou armádu a veliké vládní instituce.
Nejspíše by Moravská republika vstoupila do EU, protože by byla ze všech stran obklopena státy, co jsou v EU a nejspíše by i přijala měnu z EU, protože pro tak malý stát je vlastní měna problémem. Praha by se po rozdělení stala opravdovým centrem České republiky, protože by z hlediska vzdálenosti byla v centru naší nové menší České republiky.
Nejspíše by zde byli veliké hádky o majetky a peníze to by se ale časem urovnalo a v Moravské republice by se mohla začít rozvíjet moravská kultura a moravský jazyk. Brno by se vzhledem k velikosti stalo hlavním městem tohoto nového státu, což by logicky vedlo k tomu, že by se v Brně museli vybudovat nové státní instituce pro politiky a byrokraty.
Mnoho zkušeností by se mohlo zde čerpat z období, kdy se před dvaceti lety rozdělila naše Československá republika na Čechy a Slovensko. Otázkou je jakou politiku by tento nový stát přijal, jestli by byla tato politika zaměřená na to, aby se elita zde měla dobře, nebo aby se měl dobře ten, kdo poctivě pracuje?
Problémem který brání rozdělení je to, že by elita v Praze přišla o daně z Moravy a tím by se muselo omezit logicky i množství lidí co je v elitě a má se zde dobře. Jak se lidově říká, jenom blázen by si podříznul větev, na které právě sedí, a tak rozdělování států na menší státy je něčím, co se velmi obtížně realizuje a spíše je zde opačná snaha o to spojit malé státy do veliké unie.
Většinou je rozdělení otázkou jazyka, a pokud nejsou veliké jazykové rozdíly, tak k rozdělení nedochází, naopak tam kde jsou stejné jazyky, zase dochází často ke spojení států. Moravština je bohužel jazykem, který je minimálně odlišný od českého jazyka, díky tomu že byla Morava dlouhou dobu pod silným Českým vlivem.
Vzhledem k velikosti Moravy by bylo lepší, pokud by zde bylo království, protože pro malé území je lepší království vzhledem k tomu, že není tolik náročné na instituce, které pohlcují veliké ekonomické hodnoty. Konečně by skončili konflikty mezi Čechy a Moravany tak jako skončili konflikty mezi Čechy a Slováky po rozdělení Československé republiky před dvaceti lety.

Nigdy do EU a NATO!!!Moravský stát mosí byt silný ačkoliv třeba malý a gdyž říkám silný tož myslím silná a obrannyschopná armáda,clo na hranicách včetně pravidelných pohraničních stráží.Moravská Republika mosí byt silně protizápadní a proslovanská aby mohla poslúžit jako vzor dalším Slovanským národom k národnímu obrození a k očistě svých národú od vlastizrádných a globalisticko kapitalistických živlú!!!A aby tož mohlo byt je třeba vytvořit Všeslovanskú Vojenskú Konfederaci-zakladajúcíma členma by měla být Morava,Srbsko,Bělorusko,Rusko,Doněcká Lidová Republika, Luhanská Lidová Republika a Podněsterská Moldávská Republika za účelem obranny slovanských národú před globalizací,islamizací a kapitalismem!!!

Přidej komentář

Ekonomika Ideologie Inteligence Internet Psychoterapie Sobectví Společnost Video  GVKB CZ

Poslední návštěvy