Moudrost je ve skromnosti


Mnozí si naivně myslí, že na prvním místě je být ve všem vždy jenom prvním a tak se dostat mezi sobeckou elitu, která je; bohatá, mocná, slavná, atd. Z dálky to může skutečně tak i vypadat, ve skutečnosti zde jde jenom o zlatou konzumní klec, ze které není možné již uniknout a ten kdo je ve zlaté konzumní kleci, přijde o charakter a cit, protože se z něj stane veliká sobecká svině která myslí jenom na veliké koryto, které miluje a které ochraňuje před konkurenty.
Pro sobeckou svini jsou peníze a výhody na prvním místě v jeho myšlení a životě, následkem je konzumní společnost, ve které je boj mezi ideologickými mafiemi o peníze a výhody. Podívejte se na ryby v moři, u nich nenajdete myšlenky na to být zde vždy na prvním místě, ale jsou zde myšlenky zásadně jiné, na co myslí vlastně taková průměrná ryba v moři?
Ryba má úkoly a ty se snaží splnit, aby zvládla situace, ve kterých se po celý svůj život nalézá, jsou to jednoduché přirozené úkoly, které rybě zajišťují to, co ryba miluje a potřebuje ke svojí existenci a zachování svého druhu. Vše co je pro rybu luxusem bez kterého se může snadno obejít, to není pro rybu nikdy na prvním místě, luxus nemůže být tedy pro nás na prvním místě.
Být prezidentem nebo řiditelem je luxus, bez kterého se může každý člověk snadno obejít, vlastně bychom mohli zrušit funkci prezidenta a řiditele protože je to luxus bez kterého se můžeme všichni snadno obejít. Tam kde je luxus bez kterého se můžeme snadno obejít, tam je i bída a pláč, protože nadbytek vytváří nedostatek. Na prvním místě by pro nás tedy měla být skromnost spojená s tím, že nebudeme toužit po luxusu ani po tom být v něčem nejlepšími nebo zde mít nějaké výhody.

Ekonomika Ideologie Inteligence Internet Psychoterapie Sobectví Společnost Video  GVKB CZ

Poslední návštěvy