Násilí je součástí civilizace


Geniální nápady je třeba realizovat, geniální nápad je zdrojem velikých hodnot pokud se správně realizuje, podívejme se na geniální nápady, které se nám již podařilo realizovat, jde zde o; řeč, písmo, nástroje, stroje, technologie, vědu, gramotnost, elektroniku, informatiku, atd.
Většinou realizace jednoho geniálního nápadu po čase umožní realizovat jiný geniální nápad, který využívá starý geniální nápad, když něco konáme dlouho tak nás po čase napadne něco jak to vylepšit a tak se zrodí nápad, který může být i geniální a dojde k zásadní změně, která staré nahradí novým.
Mnohé geniální nápady narazí ale na problémy a tak se nerealizují, nebo se sice realizují, ale potom se zakážou, protože s nimi někdo není spokojený, ukázkovým příkladem zakázání geniálního nápadu je atomová bomba, která dokáže rychle zlikvidovat veliké město plné lidí.
Pokud bychom běžně používali na světě atomové bomby, nebylo by zde přelidnění, protože na každé veliké město na světě by se hodila atomová bomba a tak by zanikly armády a daně, čím déle odkládáme využití atomových bomb, tím více narůstají i na světě problémy s přelidněním a tím i s bídou a nezaměstnaností.
Mnozí namítají to, že použití atomových zbraní je chybné, protože umírá mnoho civilistů a ničí se i mnoho ekonomických hodnot, je třeba si uvědomit to, že díky zlu je zde i dobro, bez zla není možné, aby zde bylo dobro, situace nám dala možnost vyřešit problémy s přelidněním a degenerací pomocí atomových bomb, my nemáme právo tuto geniální možnost odmítnout.
Násilí je součástí civilizace, bez násilí se civilizace dostane do krize a to že atomová bomba zabije mnoho lidí, z hlediska kultury a evoluce nic neznamená, protože za relativně krátkou dobu je možné snadno obnovit původní počet obyvatel na zemi a postavit zásadně nové civilizace.

Ekonomika Ideologie Inteligence Internet Psychoterapie Sobectví Společnost Video  GVKB CZ

Poslední návštěvy