Nic zde není dobré ani zlé


Naše myšlení a konání pracuje s dobrem a zlem, nedokážeme myslet, aniž bychom při myšlení používali rozlišování na dobro a zlo, je to pevný bod našeho myšlení, kolem kterého se naše myšlení točí. Je zde přímá úměrnost v míře myšlení, spojená s rozlišováním dobra a zla, čím méně rozlišujeme dobro a zlo, tím jsme klidnější a šťastnější a můžeme dosáhnout i duševního klidu a nemáme deprese.
Naše myšlení za dobro považuje to co tělu a duši dělá dobře to je logické, jenže situace není stabilní a tak to co nám dneska dělá dobře, to nám už zítra může škodit a tak se dostáváme k chybám v našem myšlení a tím i k inteligenci která se snaží chyby opravovat a optimalizovat naše myšlení a tím i naše konání. Je dobré mít ve společnosti vysokou politickou funkci spojenou s výhodami a jistotami, nebo je to zlé protože přijdeme o náš cit a charakter, protože jinak bychom o vysokou funkci rychle přišli.
Jsme tím co je nám dlouho velmi blízké, protože se tomu přizpůsobíme, život je symbiotický a tento základní princip ovlivňuje náš život nejvíce, k čemu se přiblížit a od čeho se vzdálit o tom je celý náš život, co je pro nás správné a co je pro nás chybné? Reklama se nám snaží přeprogramovat mozek, abychom nedokázali rozlišit správně co je pro nás dobré a co je pro nás zlé, reklamu najdeme i v pohádkách, protože pohádky se nám snaží přeprogramovat mozek, a je velmi těžké si nenechat přeprogramovat mozek a být zde sami sebou.
Tak jako má mince rub a líc, tak i vše v nás a okolo nás je duální, není zde nic, co by nebylo duální, každý klad má i protiklad a každá příčina má i následek, když se k jednomu přiblížíme tak se od jiného vzdálíme, o tom to zde všude neustále je. Malé se zde točí kolem velikého a nic zde nestojí, mnohdy zde jsou iluze a tak se nám může zdát, že je zde v něčem jistota a že se na to lze dokonale spolehnout, většinou jde o chytrou past, ze které nelze již snadno uniknout!
Nic není zde dobré ani zlé, to je jenom subjektivní názor který vychází z informací které má k dispozici ten, kdo něco hodnotí, jenže není možné mít dokonalé informace, abychom mohli něco dokonale ohodnotit, naše informace jsou nedokonalé, a proto mnoho chybujeme a z chyb se poučujeme. Není hmota ani energie, protože situace může snadno proměnit energii v hmotu a hmotu zase v energii, díky situaci je zde vše relativní, situace zde všemu jako Bůh kraluje a ten kdo jí nerespektuje, potrestán za to mnoho a rychle je.
Situace je současný stav systému, který je v pohybu, je to obrazně jakýsi bod obnovení v počítači, kdy počítač zaznamená situaci a pokud se dostane do chybné neřešitelné situace, vrátí uživatel systém počítače zpět do bodu obnovení, kdy počítač fungoval správně. Filmová kamera nafilmuje situaci a tím nám umožní po delší době si minulou situaci prohlédnout a porovnat jí se současnou situací abychom odhalili všechny změny. Naše myšlení se snaží mít situaci pod kontrolou, protože je to pro nás výhodné, následkem je to, že vytváříme kontrolní systémy a tím vytváříme i problémy se kterými si nevíme rady. Kontrola je spojená vždy s násilím a to je ten základní problém protože každá příčina má i následek, pokud je živý systém vystaven neustálé hmotné a duševní kontrole, vede to logicky k tomu, že se myšlení živého systému stane bezcitné a bezcharakterní.

Ekonomika Ideologie Inteligence Internet Psychoterapie Sobectví Společnost Video  GVKB CZ

Poslední návštěvy