Optimální sestava pro PC-BSD 9.0


Optimální počítač pro internet nemusí mít veliký výkon u procesoru a grafické karty a tak může být malý a mít i malou spotřebu proudu a zabere i málo místa na stole protože jej umístíte pod monitor. Z jakých dílů takový počítač dneska ale sestavit?
Intel D525MW Mount Washington
Vysoce kompaktní základní deska v provedení mini ITX kompatibilní s mikro ATX poskytující vynikající řešení pro rozměrově minimalistické a energeticky náročné počítačové sestavy. Na desce je integrován dvoujádrový procesor Intel Atom D525 s frekvencí 1,8 GHz pro činnost každého jádra. Procesor byl vyroben 45nm technologií za účelem dostatečného výkonu pro kancelářské aplikace a multimediální aplikace při extrémně nízké spotřebě, která má hodnotu pouze 13 W! Proto je možné tuto základní desku považovat i za ideální platformu pro vytvoření domácího serveru. Zajímavým rysem procesoru je podpora 64bitových instrukcí a především integrace grafického čipu Intel GMA 3150 přímo do těla procesoru, což má za následek zlepšení výkonu oproti běžné infrastruktuře, kdy je grafický čip implementován do severního můstku čipové sady. Přímo v procesoru se nachází i paměťový řadič DIMM, který umožňuje zapojení dvou paměťových modulů DDR3 o maximální celkové kapacitě 4 GB v zapojení Single Channel. S procesorem přes inovativní DMI sběrnici komunikuje čipová sada NM10 s novou specifikací integrovaného zvuku Intel High Definition Audio. Tento zvukový podsystém spolu s integrovaným kodekem Realtek ALC662 poskytne multistreaming v prostorové konfiguraci 5.1. Z jednoho počítače si tak ve svém pokoji můžete dopřávat audio efekty při hraní her, zatímco ve vedlejší místnosti se bude rozléhat hudba z CD či DVD disku. Čipová sada se rovněž stará o připojení SATA II optických mechanik a pevných disků. Rozšíření o Wi-Fi kartu či TV tuner nabídne PCI Express x1 mini slot a klasický PCI slot, připojení periférií pak čtveřice USB 2.0 portů. Začlenění počítače do místní sítě a k připojení k internetu si vezme na starost LAN čip s gigabitovou rychlostí přenosu dat. Připojení monitoru zajistí analogový výstup grafického čipu D-sub.
CFI A6819 Slim 150W černá
Jednoduše elegantní a kompaktní počítačová skříň formátu Mini-ITX vhodná jako základ pro prostorově nenáročný počítač do kanceláří i jako multimediální centrum domácnosti. Skříň poskytuje ideální řešení pro nenáročné uživatele na výkon celé sestavy. Obsahuje zdroj o výkonu 150 W a jeden ventilátor velikosti 40x40 mm. Na přední panel skříně jsou prakticky vyvedeny 2 USB porty a HD audio konektory.
Lite-On DS-8A8SH černá
Špičková DVD mechanika Lite-On v černém provedení. Mechanika se jednoduše připojí skrze serial ATA k PC a Vy si tak můžete vychutnat přehrávání DVD a CD médii, vše s velmi krátkou přístupovou dobou. Kromě čtení zvládá na optická média CD a DVD také zapisovat.
Patriot SO-DIMM 4GB KIT DDR3 1066MHz CL7 Signature Line
Moderní rychlé moduly operační paměti DDR3 s celkovou kapacitou 4 GB značky Patriot určené pro moderní notebooky, kde poskytnou pracovní tempo na frekvenci 1066 MHz při rychlém časování CL7. Výhodou jsou dvě samostatně adresovatelné oblasti paměti tzv. memory ranky. Modelová řada Signature Line je zárukou vynikající kompatibility a výkonu. Každý modul je výrobcem pečlivě testován, který si za každý modul ručí doživotní zárukou.
Western Digital Caviar AV Green Power 2000GB 64MB cache s Advanced Format
Vynikající úsporný pevný disk s kapacitou 2000 GB ze série Caviar AV vhodný pro multimediální použití a optimalizovaný pro HD video. Klíčem k tak vysoké kapacitě je použití kolmého zápisu. Technologie kolmého zápisu umožňuje uložení dat kolmo na plotnu disku, datový záznam je tak hustší a kapacita několikanásobně vyšší oproti staršímu podélnému zápisu. Vynikající výkon dále podpoří 64 MB paměti cache, což je dvojnásobné množství oproti běžným pevným diskům. Díky své nízké spotřebě i vydávanému hluku je disk vhodný pro domácí audio video techniku, multimediální počítače, HTPC či k použití v externích boxech. Známka Green Power značí převratnou technologii pevných disků, která snižuje provozní spotřebu, vyzařované teplo a hluk. Zajišťují ji úsporné funkce IntelliPower a IntelliSeek. První z nich synchronizuje otáčky diskových ploten, přenosovou rychlost a cachování tak, aby disk omezil spotřebu a zároveň podával optimální výkon. IntelliSeek propočítává optimální souhru hlaviček a ploten pro co nejlepší poměr mezi výkonem, hlučností a spotřebou. Tyto funkce šetří výdrž disku i životní prostředí. Pro bezproblémový provoz takovéto kapacity je disk opatřen speciálním souborovým systémem Advanced Format, se kterým si skvěle rozumí moderní operační systémy jako je například Microsoft Windows 7.
23.6" Samsung S24A300BL černý
Designově povedený Full HD monitor Samsung obsahuje LED podsvícení obrazovky, které oživuje barvy a v kombinaci s pokročilými funkcemi panelu nabídne opravdu hlubokou černou. Těšit se můžete i na vysoký dynamický kontrastní poměr. Inženýrům výrobce nějak přestali stačit nuly, a tak ho označili jedním výstižným slovem Mega. Díky němu si užijete přechody mezi jemnými odstíny barev i veškeré scény ve filmech a hrách, jak jejich tvůrci zamýšleli. Panel obsahuje praktickou funkci Magic Eco, která umožňuje snadné uspoření elektrické energie. Nastavuje jas monitoru podle toho, kolik energie chcete ušetřit. Můžete si vybrat ze čtyř možností úspory energie: 100%, 75%, 50% nebo vypnutí úspory energie. Když je funkce Magic Eco vypnuta, tak vám k optimálnímu nastavení jasu poslouží funkce Magic Bright. Panel navíc obsahuje časovač, pomocí kterého se v uživatelem definovanou dobu sám vypne. Technologie MagicAngle se zase stará o maximálně věrné podání barev, ať se díváte z jakéhokoliv úhlu. S pokročilým pětirežimovým nastavením efektivně rozšiřuje viditelné pole a eliminuje brzké tmavnutí či barevné změny. Díky tomu budete mít pocit, že sledujete obrazovku zpříma a budete se moci soustředit pouze sledovaný obsah a ne na polohu vašeho krku. Samozřejmostí je i několik různých profilů pro optimální zobrazení každého obsahu.
Jelikož potřebujeme aby počítač byl rychlý i když jeho výkon není veliký musíme se vzdát OS Windows a použít UNIX který je na internet optimální a jediný UNIX který je zadarmo a dokonale funguje je PC-BSD 9.0

Ekonomika Ideologie Inteligence Internet Psychoterapie Sobectví Společnost Video  GVKB CZ

Poslední návštěvy