Optimální život je iluze


Optimální život je iluze, protože když se cokoli k jednomu přiblíží, tak se to musí logicky od jiného vzdálit a tím dochází logicky k tomu, že každý zisk je zde bohužel vždy spojen se ztrátou. Pokud třeba získáte místo v elitě jako prezident nebo řiditel, tak automaticky se z vás stane veliká sobecká svině, bez citu a charakteru. 
Z dálky se vám může zdát, že některý člověk zde má optimální život, je to ale jenom iluze způsobená tím že nemáte o tom člověku dostatek podrobných informací. Každá forma života je závislá na mnohém a mnohým je i ohrožená její existence, jistota v tomto času a prostoru je iluzí, protože se zde mnohé mění a někdy jde o nečekané změny. 
Je snadné zde něco hodnotného zničit a je obtížné zde něco hodnotného vytvořit, je snadné trestat a je pro nás obtížné odpouštět a odměňovat. Je snadné z tohoto světa uniknout do; snů, pohádek, drog, atd. jenže je to jako se snažit uniknout před naším stínem, tím že se schováme do stínu.
Milujeme odvážné jedince a společnosti protože jsme velicí zbabělci, milujeme zázraky, protože v normálním životě nejsou zázraky, a vše co zde chceme hodnotného získat, to si musíme zasloužit a vybojovat. Mnohdy se nám zdá, že někde musí být v našem lidském systému nějaká veliká základní chyba a že pokud bychom tuto chybu konečně jednou našli a odstranili, že by mohl být náš život zde optimální?
Život to je vždy situace, která nám dává úkoly, které musíme splnit, abychom situaci správně a rychle vyřešili, je vlastně jedno jestli jde o náš lidský život, nebo o život ryby nebo rostliny, či jinou formu života. Vše co zde bylo evolucí stvořeno a výchovou potom nastaveno, to zde má nějaký životní úkol který zde plní, když se jeden úkol konečně splní, tak je zde brzo zase nový úkol a tak to zde v nás a okolo nás vše existuje.
Mnoho lidí se snaží kopírovat nějaké lidské významné vzory, aby se jim podobali a byli z nich významné celebrity, které jsou slavné a bohaté, tak to ale nefunguje, každá napodobenina je jenom nehodnotnou kopií originálu, jde o to zde být pravým originálem, protože budeme sami sebou a nebudeme si hrát na to, co zde nejsme. Skutečné umění není možné napodobit, protože je pravé umění živé a napodobit je možné jenom to, je již mrtvým řemeslem.

Ekonomika Ideologie Inteligence Internet Psychoterapie Sobectví Společnost Video  GVKB CZ

Poslední návštěvy