Panasonic DMC-GH2 nebo Sony NEX-VG20

Panasonic je spíše fotoaparátem a Sony je zase spíše filmovou kamerou, Sony je větší a dražší než je Panasonic a je zde i drahé příslušenství, které není tak rozsáhlé jako u přístroje Panasonic. Výhodou obou přístrojů je možnost měnit objektivy.
Oba přístroje je možné zařadit do profesionální skupiny a nejsou vhodné velikostí a cenou pro amatéry. Ten kdo se zaměřuje spíše na focení, si pořídí přístroj Panasonic a ten kdo se zaměřuje spíše na filmování, si pořídí přístroj od Sony.
Amatérům bych doporučil přístroj Panasonic DMC-FZ150EG-K tento přístroj je malý a levný lze s ním fotit i filmovat a pořízené filmy a fotky bohatě svojí kvalitou dostačují pro amatérské potřeby. Fotografování a filmování se stalo v současné době pro mnoho lidí něčím, co jim umožňuje se seberealizovat a dokázat druhým že něco dokážou.
Moderní elektronika vybavila elektronické přístroje automatikou a tak je možné se soustředit na tvůrčí práci a nemusíme se mnoho zdržovat technickým nastavováním těchto kamer, které používáme k záznamu toho, co jsme se rozhodli nafotit nebo nafilmovat. U focení a filmování je veliká konkurence a tak uspěje jenom ten kdo je originální a dokáže nabídnout něco, co zaujme diváky, protože je to jiné než to co je běžné.
Zde se dostáváme ke specializaci, amatér se nespecializuje a tím chybuje, protože on nemá dostatek zkušeností a informací o tom fotografuje nebo filmuje. Často se stává, že něco při filmování nebo fotografování vypadá dokonale ale, když si potom doma prohlížíme to, co jsme nafotili a nafilmovali, nejsme spokojení s výsledkem, protože jsme většinou udělali nějaké chyby.
Vše je o skládání zkoušek a postupování dále v naší specializaci, škola života nemá prázdniny a nikdy neskončí, systémy které používáme ve svojí specializaci, se neustále vylepšují a mění, a tak došlo k tomu, že jsme opustili záznam na děrovaný film a začali používat záznam na veliké kazety a potom na malé paměťové karty. V nouzi je dokonce možné i použít mobilní telefon a s ním fotografovat nebo filmovat, kvalita záznamu je zde ale velmi špatná a nelze jí srovnávat s vysokou kvalitou z kvalitní značkové kamery.

Ekonomika Ideologie Inteligence Internet Psychoterapie Sobectví Společnost Video  GVKB CZ

Poslední návštěvy