Politici melou jenom hovna o ničem


Myslím si, že život je v konzumní společnosti na hovno, protože politici stojí za hovno. Všichni máme možnost žít tak, aby nám bylo dobře, ale to lze jen v harmonii s přírodou. Život ve městech, civilizovaná společnost, kapitalistický sociální systém, tohle všechno jsme si vybrali a teď v tom chaosu musíme žít, proto hodně lidí páchá sebevraždu, nebo berou drogy, aby utekli před krutou realitou.
Zdánlivě to vypadá, že věci mají řád, ale ve skutečnosti žádný řád není, společnost je neuspořádaná, jeden vydělává nadměrně moc, druhý zase podprůměr, lidi jsou proto nespokojení, protože musí chodit mnoho do práce a z platu více jak polovina obyvatel planety sotva vyžívá, zatímco všude se nám nabízejí nové technologie, plno krásných věcí, které si však většina lidí nemůže dovolit. 
Lidi si nemůžou dovolit slušné bydlení, a tak žijí v podnájmech nebo společně s cizími lidmi, připadá mi to strašné. Myslíme si, že je vše v pořádku, že se máme dobře, ale to je lež. Naše duše a těla jsou nemocné, naše mozky jsou duševně těžce nemocné. Země je nemocná. 
Ničíme pomalu systematicky tento svět, a proto pak říkáme, že život zde stojí za hovno. Ale za hovno stojí naše ideologie a zákony, zbytečně složitý systém, který jsme si pracně vytvořili. Když to dokážeme změnit, změníme i své životy. Jenže obyčejní pracující lidé nemají čas ani sílu to změnit. Protože někdo pracovat na bohaté zde musí. 
Politici co to změnit můžou, nedělají nic, jen shrábnou veliké peníze z našich daní. Až si to tito bezcitní politici uvědomí, začnou s tím něco dělat, pak se teprve svět může uzdravit. Kde je umění, filozofie, poezie a krása? Všechno jsme nahradili výhodami a penězi, jen vydělávat, investovat a vlastnit. 
Kdo se dnes umí radovat z modré oblohy, zelené trávy a ze slunečních paprsků? Co se nedá koupit, jakoby ztrácelo hodnotu. A přitom právě to, co je zadarmo, to nám nejvíc chybí. Lidstvo by mělo usilovat o sebezdokonalení, o usnadnění života lidí, aby pracovní doba mohla být třeba jen tři hodiny místo osmi hodin, měli bychom se starat o to, aby příroda zůstala zachovaná a aby naše duše byly vznešené a naše mysl plná přirozené čisté moudrosti, ne ubohých teorií o byznysu a úspěchu. 
Lidi musí více přemýšlet o podstatě své existence, protože jedině tak tu podstatu mohou objevit. Ne tím, že budou objevovat nové technologie a způsoby, jak přijít k větším penězům a výhodám. Odpovědi na to, proč stojí život za hovno, musíme hledat v sobě, ne ve spekulacích o hovnu.

Ekonomika Ideologie Inteligence Internet Psychoterapie Sobectví Společnost Video  GVKB CZ

Poslední návštěvy