Sám nikdo nikdy nic nedokázal


Zázraky vznikají díky společné práci, sám nikdo nikdy nic nedokázal! Není to rozhodně snadné a jednoduché spolupracovat na něčem co je veliké, ale jiné cesty pro nás zde není. 
Proč je pro nás tak obtížné spolupracovat na něčem co naše společnost potřebuje a obětovat bez záruky mnoho času a hodnot pro společný cíl? Zkušenosti nás varují, že při každém společném díle se jistě najde někdo, kdo si všechny zásluhy díla sobecky přisvojí a velikou práci druhých označí za bezvýznamnou. 
Válku nevyhrávají generálové ale odvážní obyčejní bezvýznamní vojáci, kteří nasazují svoje životy za svůj národ, nebo za víru, bohužel oslavujeme jenom jména vítězných generálů, co z dálky ve velikém pohodlí válku jenom řídili a na válečném bojišti mnohdy ani nebyli, proč na jména padlých hrdinů vždy rychle zapomínáme? Co by byl král bez svého království, co by byl zde hospodář bez svého hospodářství, atd. pojmenováváme po slavných osobnostech mnohé, jména těch co jim pomohli ke slávě, nikdo již nezná, o tom to zde je od nepaměti neustále je. 
Ježíš Kristus umyl svým učedníkům před svojí mučednickou smrtí jejich nohy, aby tím dal jasně najevo to, že duchovní učitel není více, než jsou jeho věrní žáci, a že on by bez svých žáků zde nic nedokázal. Jeho žák jej potom zradil nepřátelům a brzo potom jej jiný jeho žák třikráte zapřel, že jej nezná, přesto pokud by byl Ježíš Kristus sám, bez svých žáků, nedokázal by nikdy změnit naši kulturu z kultury vojenské, na kulturu civilní.
I když vás ti druzí zradí a zapřou, že vás znají, musíte s nimi spolupracovat, jinak zde ničeho nedosáhnete, není důležité to, že zemřete mučednickou smrtí, ale důležité je že se díky vám něco zde správně změní. Díky bohu se smát sobeckým sviním mohu, tak to je že ten druhý sobecká svině je.
Největší válka není ve vnějším světě ale v nás samých, v našem podvědomí je naše budoucnost, změnit naše podvědomí to je největší možný boj a tento boj je mnohem obtížnější a složitější, než ve veliké válce pozabíjet milióny nepřátel pomocí atomových zbraní a koncentračních vyhlazovacích táborů. Největší nepřítel je v tobě a jmenuje se sebenenávist, porazit tohoto nepřítele dokáže jenom sebeláska.

Ekonomika Ideologie Inteligence Internet Psychoterapie Sobectví Společnost Video  GVKB CZ

Poslední návštěvy