Sjednocení přináší vítězství


Sjednocení přináší vítězství, logicky prohraje ten, kdo není vnitřně myšlenkově sjednocen. Pokud třeba hraji šachy, musím svoje myšlenky sjednotit na hraní hry, abych hru vyhrál, a nemohu během hry myslet na něco jiného. V jednotě je síla, to je velmi známé heslo, je snadné zlomit jeden prut a je obtížné zlomit mnoho prutů, atd. 
Většina konfliktů a problémů v nás a okolo nás je zde díky rozdílnosti a tím i veliké vzdálenosti, podívejme se na včely a to jak jsou sjednocené a tak uspěli v boji s problémy, se kterými se neustále musejí setkávat. Proč porážet nepřítele pomocí hmotného krutého válečného boje, když stačí jenom u něj vytvořit velikou nejednotnost a nastávající spory a hádky nepřítele zničí velmi rychle ekonomicky i ideologicky. 
Když se dva velicí hlupáci perou o moc a majetek, advokát a soud na tom vydělá veliké peníze. Nouze nás sjednocuje a bohatství nás na bohaté a chudé rozděluje, což logicky vede k tomu, že nekonečné spory a hádky o výhody a bohatství nás velmi rychle zničí ekonomicky a ideologicky.
Vše v nás a okolo nás to jsou jenom příčiny a následky, nic zde nevznikne bez příčiny a tak pokud si v opilosti podřízneš větev, na které sedíš, musíš počítat s tím, že z vrcholu rychle spadneš dolů a rozbiješ si hubu. Díky bohu se smát sobeckým sviním mohu, tak to je že ten druhý sobecká svině je.

Ekonomika Ideologie Inteligence Internet Psychoterapie Sobectví Společnost Video  GVKB CZ

Poslední návštěvy