Smrt je iluze


Od pradávna člověk spatřuje smrt a má z ní strach protože neví to, že smrt je iluze, je sice zde víra, která hovoří často o tom, že po zániku těla život nekončí a že duše odchází do nového těla, nebo odchází do ráje či pekla, ale nikdo věřícím nedokáže již logicky jednoduše vysvětlit, jak to celé vlastně funguje a proč to tak funguje? Lidské poznání je zde dosud velmi malé, protože se lidem nepodařilo se přiblížit k tomuto složitému problému který je mnoho a dlouho trápí.
Já jsem se ve svém poznání dostal blízko tomuto problému a tak to mohu vysvětlit jak je to vlastně s tou smrtí? Vše co zde existuje, to je jenom situace, není zde hmota ani zde není energie, je zde jenom situace a nic jiného zde nikdy nebylo a nic jiného zde ani nikdy nebude! Lidi svými smysly spatřují jenom hmotu a energii, protože jsou velmi povrchní a nedokážou se dostat pod tento povrch.
Nejsem obyčejný povrchní člověk a po celý můj dlouhý život se zajímám jenom o to co je pod povrchem toho co vnímám a znám, věnoval jsem tomu celý svůj dlouhý život a tak jsem se velmi přiblížil k problematice smrti. Absolutno nejsou hvězdy na obloze, ale je to jenom situace, která se neustále mění a absolutně vše je zde součástí této situace, nic není od této absolutní situace nikdy nijak oddělené, i když se to může často tak jevit.
Absolutno je jeden celek, není to nekonečné množství celků, jak si myslíme, když se na hvězdy díváme, jsi obrazně jako kapička vody v moři a moře je složené jenom z kapiček vody a absolutno to je to moře, a ty jsi jeho součástí. Kapička se může z moře odpařit a vznést se do oblak a potom zase spadne do moře, ten pád zpět do moře to je tvoje tělesná smrt, ze které máš strach, ale po čase se zase z moře odpaříš a budeš se znovu bát smrti, je to nekonečný proces výroby a nastavení živého systému. Nejde zde o moře vody, ale o moře informací, inteligentní systém se na krátkou dobu života vzdálí od místa, kde dlouho byl, a myslí si naivně, že je živou bytostí a potom se tyto životní informace zase vrátí zpět do moře informací.

Ekonomika Ideologie Inteligence Internet Psychoterapie Sobectví Společnost Video  GVKB CZ

Poslední návštěvy