Svoboda dává životu smysl

Pokud se podívá člověk do zrcadla a položí si otázku, co jsem zde v tomto světě, nebude většinou vědět, jak na tuto otázku správně odpovědět? Někdo řekne, jsem; učitel, lékař, policajt, politik, zedník, programátor, atd. jenže jsme tím, co zde děláme nebo jsme zde něčím jiným?
Názorů na to co zde je vlastně člověk je mnoho, někdo říká, že je zde každý člověk jenom bezmocnou loutkou se kterou čas a prostor snadno manipuluje a že tato loutka s tím zde nemůže nic učinit, jiný řekne, že člověk je zde vojákem, který po celý život bojuje o to, co miluje a potřebuje. Většina lidí se ale vůbec nezajímá o to, co zde jsou, protože se zajímá o svoje priority a nic jiného pro tohoto člověka není důležité.
Na mnohé se lze podívat tedy z více pohledů a z každého pohledu může mnohé zde vypadat jinak, není vlastně důležité co zde člověk je a co zde znamená, ale co je zde vlastně důležité abychom se tím museli zabývat a na to i mnoho myslet? Každý člověk zde má svůj svět a v něm je pro něj i něco důležité a jiné pro něj není důležité, největším trestem pro člověka je to když je v kleci a tak nemůže konat to co je pro něj důležité.
Pokud zavřeme zvíře do klece tak zvíře ztratí chuť na jídlo a sex, protože život pro zvíře již nemá žádný smysl, svobodu není možné ničím nahradit a to si dosud neuvědomujeme, a tak se mnoho trápíme a drogy konzumujeme nebo děláme jiné hlouposti. Jestliže nejsme svobodní, tak jsme ubožáci, pro které život nemůže mít smysl, jsou zde sice nejrůznější náhražky svobody, ale žádná náhražka nedokáže nahradit originál.

Ekonomika Ideologie Inteligence Internet Psychoterapie Sobectví Společnost Video  GVKB CZ

Poslední návštěvy