Systém pro optimální využití času


Naše kulturní civilizace je v dlouhodobé ekonomické a ideologické krizi díky tomu, že nemá dosud kvalitní správný profesionální systém pro optimální využití veškerého času, který zde využíváme přímo nebo nepřímo, je třeba si uvědomit to, že čas je základní klasická hodnota, díky které vznikají ostatní hodnoty a pokud nemáme systém pro optimální využití času, tak logicky i plýtváme mnoho touto základní hodnotou.

Evoluce v našem ekosystému nedělá vlastně nic jiného, než že se snaží o optimální využití času u všeho živého, protože jenom tak může ekosystém optimálně fungovat a zvládnout všechny změny, které se v něm neustále odehrávají. Systém pro optimální využití času je založen na neustálé optimalizaci a likvidaci všeho co není možné optimalizovat, jenom to co je neustále správně optimalizované dokáže optimálně i využívat čas pro optimální činnosti.

Zatím se snažíme optimálně využívat čas jenom tam, kde má pro nás čas velikou hodnotu, každý čas má velikou hodnotu a je velmi relativní stanovit u každého času jeho hodnotu, protože to co může být hodnotou z jednoho pohledu, nemusí být už hodnotou z jiného pohledu. Zdánlivě se nám mnohdy může zdát, že máme mnoho času a že nemusíme tedy myslet na to jak optimálně čas využívat a jaké jsou správné priority pro využití našeho času?

Je třeba správným využitím času si číst zajímavou knížku, nebo jde o plýtvání naším časem, je správným využitím času věnovat svůj čas svým zálibám, ze kterých nemáme ekonomický zisk, nebo je to plýtvání naším časem, atd. co je správné a co není správné, to věru není jednoduché vždy poznat? Vše je otázkou situace se změnou situace se mění i to co bylo dříve správné a jde tedy o to porozumět důkladně situaci, ve které se právě nalézáme a potom ze situace můžeme určit to, jak budeme svůj čas využívat, mnohdy i práce která nám přináší veliký zisk a veliké potěšení, může být plýtvání naším časem.

Určení toho co je správné je obrazně jako určení správného tahu u šachové hry, musíme mnoho přemýšlet, abychom dokázali propočítat pečlivě svůj tah a tak dali soupeři mat. Zde jsem u zdroje našich problémů my totiž většinou vůbec nebo minimálně přemýšlíme nad tím, jak využívat svůj čas optimálně abychom jim nijak neplýtvali.

Podívejme se třeba na naše politiky, jak mnoho plýtvají svým časem a sedí neustále na nejrůznějších ubohých zbytečných poradách a schůzích, místo toho aby svůj čas optimálně využívali k řízení naší společnosti a tím se rychle a správně konečně odstranila bída a nezaměstnanost. Systém optimálního využívání času to je obrazně jakýsi řetěz a nejslabší článek tohoto řetězu stanovuje kvalitu využívání našeho času, je tedy třeba neustále hledat nejslabší články využívání našeho hodnotného času a tyto nejslabší články optimalizovat, nebo je nahrazovat jinými kvalitními články.

Ekonomika Ideologie Inteligence Internet Psychoterapie Sobectví Společnost Video  GVKB CZ

Poslední návštěvy