Top PC na hry roku 2012


Nastává období výprodejů a tak bude dobré si koupit počítač, který nám bude dobře a dlouho sloužit.
Zapomeňte na to že si koupíte notebook nebo tablet, to jsou jenom hračky pro naivní malé děti které dlouho nevydrží a brzo zastarají a budete muset zase investovat!
Spolehlivá počítačová skříň s velmi tichým zdrojem a podporou základních desek formátu ATX a Micro ATX. Skříň je vybavená dvěma snadno přístupnými USB porty, Firewire rozhraním a audio porty. Uvnitř skříně naleznete kvalitní 600 W napájecí zdroj se 150 mm ventilátorem a šest interních 3,5″ slotů pro pevné disky. Na čelní straně naleznete čtyři 5,25″ pozice pro optické mechaniky nebo šuplíky na pevné disky a jeden externí 3,5″ slot například na disketovou mechaniku nebo čtečku paměťových karet. Ve skříni jsou připraveny průduchy pro ventilátory, které zajišťují kvalitní průtok vzduchu a prodlužují tím životnost komponent.
Jeden z modelů nové série základních desek AMD 900 od společnosti Gigabyte, předního výrobce základních desek, grafických karet a dalšího hardware. Deska je zaměřena na herní fanoušky a tvůrce vysoce výkonných PC systémů, kteří plánují stavbu nového stroje s připravovanými až 8jádrovými procesory z high-endové řady AMD FX.
Deska je vybavena tzv. „černou paticí“ neboli socketem AM3+, který dovoluje jak usazení vysoce výkonných CPU řady AMD FX, tak i zpětnou kompatibilitu AM3 založenou na procesorech Phenom II a Athlon II. Černá patice přináší účinnější napájení a vylepšenou montáž chladiče.
Při návrhu desky byl využit koncept Ultra Durable 2, který obsahuje pouze vysoce kvalitní japonské kondenzátory s pevným dielektrikem slibující ultradlouhou životnost 50000 při plném vytížení. Koncept Ultra Durable obsahuje i feritové cívky s vysokou energetickou účinností a MOSFETy s nízkým RDS(on), které minimalizují ztráty při spínání a mají lepší tepelné charakteristiky.
Na desce má své místo i další patentovaná technologie z dílny Gigabyte. Jedná se o DualBIOS 3TB+ s podporou bootování z pevných disků o kapacitě 3 TB a více bez nutnosti rozdělování disků do menších oddílů. Samozřejmostí je poté podpora automatické obnovy BIOS nastavení ze záložní ROM paměti. To může být velmi užitečné především při špatné či nevyhovující aktualizaci BIOSu či při jeho poškození po útoku nějakého viru.
Jistě potěší i vybavenost desky audio kodekem Realtek ALC889A, výjimečným audio řešením pro vysoce výkonné a vícekanálové audio s rozlišením HD. ALC889A zahrnuje převodovou technologii ve vlastnictví společnosti Realtek, která dokáže dosáhnout poměr signál / šum 108dB, čímž se dosáhne kvalitnější zážitek při poslechu HD audia.
Procesor AMD FX-8120 odkrývá v plné síle výhody vícejádrového zpracování moderní architektury Bulldozer. Osmička jeho jader je vyrobena moderním 32 mn výrobním postupem, díky němuž se podařilo zlepšit efektivitu zpracování při současném zvýšení výkonu a snížení tepelného vyzařování. Procesor je také vybaven technologií Turbo CORE druhé generace, která zajišťuje maximální výkon při širokém spektru využití. Pokud totiž nevyužíváte všechna procesorová jádra, aktivním je automaticky navýšena pracovní frekvence, a tak je dosaženo vynikajícího výkonu i pro aplikace, které nevyužívají plný výpočetní potenciál. Procesor navíc obsahuje hned dvojici turbo frekvencí, mezi kterými dokáže přepínat, tak aby se vždy vešel do stanovené horní hranice TDP. Příjemným bonusem je jistě otevřený násobič, který maximálně usnadňuje přetaktování.
AMD FX-8120 nabídne schopnosti zpracování zbrusu nových instrukcí. Instrukce AVX (Advanced Vector Extensions) zlepšuje paralelismus, což přijde vhod zejména vědeckým a 3D aplikacím, které využívají složité výpočty s plovoucí čárkou. Instrukce FMA4 a XOP (Floating Point Vector Multiply Accumulate) zlepšuje propustnost a výkon při mnoha vektorových funkcích (celočíselných i s plovoucí desetinnou čárkou). Instrukce AES (Advanced Encryption Standard) pak výrazně zvyšuje výkon nejnovějších šifrovacích aplikací, jakými jsou například TrueCrypt a hodnotící aplikace typu PCMark.
Procesor podporuje moderní operační paměti až do frekvence 1866 MHz DDR3 a nečiní mu problém ani spolupráce s nízkonapěťovými moduly (1,35 V a 1,2 V). Výhodou je pak pokročilá optimalizace komunikace každého jádra přímo s paměťovými moduly. Procesor podporuje sadu funkcí pro vylepšení výkonu, spolehlivosti a zabezpečení stávajících i budoucích virtualizačních prostředí. Velkou výhodou je zejména to, že mají virtualizované aplikace přímý a rychlý přístup k přidělené paměti. IOMMU rozšíření architektury AMD64 navíc zajišťuje podporu překladu adres a ochranu přístupu při DMA přenosech.
Sada úsporných technologií AMD PowerNow! (Cool’n’Quiet Technology) zajišťuje správu napájení a optimální nastavení výkonu na základě požadavků procesoru. Jedná se zejména o C6 a CC6 stavy napájení, které umožňují procesoru snížení napětí pro všechna jádra i každé jádro individuálně. Veškeré úsporné a výkonové funkce jsou samozřejmě přepínány v okamžiku jednoho procesorového cyklu, takže nemají žádný vliv na výkon ani uživatelský komfort používání. Řada procesorů FX je vhodná zejména pro náročné 3D modelování, editace videa a počítačové hry, u kterých využijete prémiový výkon, kombinovaný s atraktivní pořizovací cenou.
Zajímavý model grafické karty, který představuje velice dobrou koupi v kategorii grafických karet do 2000 Kč. Jedná se o nereferenční provedení od společnosti Sapphire, dvorního výrobce grafických karet s čipy ATI/AMD, který překvapí zejména svou velikostí paměti. Ta má hodnotu 2 GB, což je až 4krát více než základní model. Karta je z tohoto důvodů vhodná i pro hraní nových DirectX 11 her ve vysokém rozlišení. Samozřejmostí je špičková akcelerace videa.
Karta využívá prověřené jádro RV840 pod kódovým označením Juniper PRO, které se již objevilo u staršího modelu ATI Radeon HD 5750. Toto jádro je však i v dnešní době konkurence schopné a tak nebyl důvod ho osadit i do nových modelů pro rok 2011. V čem se ale HD 6750 od předchozí generace „pětkové“ řady zásadně liší, je HDMI výstup ve verzi 1.4a respektive 3D podpora. Na kartě je sice stále implementován video dekodér UVD (Unified Video Decoder) ve starší verzi 2, avšak úpravou BIOS bylo dosaženo, že i tato verze dokáže dekódovat 3D Blu-ray skrze formát MVC (Multiview Video Coding). Nechybí podpora hardwarové akcelerace videa i dalších formátů jako H.264, VC-1 a MPEG-2. Zajímavostí je poté podpora pro Adobe Flash, který je hojně zastoupen na webu, a grafické jádro jejím zpracováním výrazně ušetří práci procesoru, jehož výkon bude ušetřen pro operace jemu typické.
Vysokokapacitní značkový kit čtyř výkonných paměťových modulů CORSAIR z řady Cerulean Blue Vengeance, která je určená do výkonných stolních počítačů typu pracovních stanic nebo herních strojů s novými procesory z rodiny Intel Sandy Bridge. Balení obsahuje čtveřici špičkových paměťových modulů DDR3 s celkovou kapacitou 16 GB a s pracovní frekvencí 1600 MHz, při které jsou schopny dosáhnout solidního časování CL9-9-9-24. Díky použití technologie Dual-Channel a nízkému napájení nabízí optimální kombinaci výkonu, nízké odezvy i energetických nároků. Tato verze paměti podporuje profily XMP, které Vám dovolí na kompatibilních základních deskách lehce taktovat.
Disponují inovativními pasivními chladiči Cerulean Blue Vengeance z hliníku s vysokým žebrováním, které perfektně odvádí veškeré zbytkové teplo a poskytuje výtečnou stabilitu i při přetaktování modulů. Oproti předchozím DDR1 a DDR2 pamětím nabízí vyšší frekvence a nižší spotřebu. Moduly mají stejně jako DDR2 240 pinů, avšak aby se zamezilo jejich nesprávnému použití, klíč (čili vrub) je umístěn na jiném místě.
Modernizovaný pevný disk SEAGATE Barracuda 7200.12 nabízí kapacitu 3000 GB přístupnou přes vysokorychlostní rozhraní SATA III a s Advanced Format. Díky tomu již nebudete mít problém s ukládáním dat do Vašeho počítače. Disk využívá převratnou technologii kolmého zápisu. Tato technologie umožňuje zápis dat kolmo na plotnu disku, datový záznam je tak hustší a kapacita několikanásobně vyšší oproti běžnému podélnému zápisu. Disk je ideální pro náročné úlohy, do pracovních stanic nebo výkonných domácích počítačů. Vyrovnávací paměť 64 MB zaručuje špičkovou odezvu i při úlohách zpracování videa, zvuku, grafiky nebo počítačových hrách. O tichý a spolehlivý provoz se starají motory s fluidními ložisky, disk má tak vyšší životnost než klasické provedení.
Pevný je vybaven moderním rozhraním Serial ATA III, které na rozdíl od staršího rozhraní Ultra ATA nabízí vyšší propustnost a výkon, podporu pokročilých technologií jako je NCQ pro optimalizaci trasy čtecích hlav nebo jednodušší a spolehlivější kabeláž. Pro bezproblémový provoz je disk opatřen speciálním souborovým systémem Advanced Format, se kterým si skvěle rozumí moderní operační systémy jako je například Microsoft Windows 7.
Moderní DVD vypalovací mechanika značky Samsung s technologií WriteMaster v černém provedení a rychlým SATA rozhraním. Mechanika vyniká vysokou rychlostí zápisu na média typu DVD±R dosahující až 22x a na dvouvrstvá média až 12x. Samozřejmostí je podpora profesionálního formátu DVD-RAM, který lze skvěle využít na zálohování dat a časté přepisy. Zařízení disponuje vyrovnávací pamětí o kapacitě 1,5 MB s ochranou proti podtečení a v počítačové skříni je možné ji umístit v horizontální i vertikální poloze. Vypalovačka se dodává v bulk balení jako samostatná mechanika.
Exkluzivní LCD s vynikajícími parametry, kombinovaným tunerem s dálkovým ovládání a možností připojit další zařízení přes mnoho vstupních rozhraní. Tuner si poradí s analogovým vysíláním i digitálním normou DVB-T či DVB-C a samozřejmostí je slot pro CI karty. Potěší i funkce obrazu v obraze (PiP), ovládání přes Anynet+ a USB s funkcí ConnectShare. Panel disponuje Full HD rozlišením s extra vysokým dynamickým kontrastem 1 000 000:1 pro opravdovou věrohodnost obrazu. Rychlá doba odezvy Vám zajistí krásně plynulý obraz s rychlými přechody obrázků bez rozmazání.
Tento model je ideální pro multimediální využití a tak nechybí ani slušně výkonné integrované reproduktory 2x 5 W. Možnosti připojení obrazového signálu nabízí klasický D-Sub a pro další externí zařízení je připravena dvojice rozhraní HDMI i komponentní vstup. Zvuk je možné dále připojit optickým kabelem například do domácího kina. LCD monitor je velmi vhodný pro použití v domácnosti, kde bude skvělým prostředkem pro sledování televize, filmů ve vysokém rozlišení i pro hraní počítačových her.

Ekonomika Ideologie Inteligence Internet Psychoterapie Sobectví Společnost Video  GVKB CZ

Poslední návštěvy