Vše co má počátek to má i konec


Nejmocnější je zde smrt, vše co je živé, se bojí smrti, která životní hru o to co milujeme a potřebujeme, vždy násilně ukončí, bez ohledu na to jestli se nám to líbí. Strach ze smrti je tak veliký že vedl k tomu, že vznikli svaté pohádky spojené s tím, že po smrti existuje nový život, nebo že je zde pobyt v ráji pro ty, co nehřešili a pro hříšníky že je zde peklo. 
Z ničeho zde ale vše vzniká a v nicotu se to zase navrací, život to je evoluční experiment, který končí smrtí, aby mohl vzniknout zase jiný evoluční živý experiment, který evoluce otestuje pomocí úkolů, které musí tento živý systém zde za života neustále plnit. Bohem zde všemu je to, co se vším mocně manipuluje, a to čemu se vše podřizuje, jde zde z hlediska techniky a vědy jde o inteligentní centrální programy, které se neustále optimalizují a žijí si svým inteligentním životem, dokud životní experiment evoluce neukončí. 
Proč je zde u civilizovaného člověka veliký strach ze smrti? Civilizovaný člověk je existenčně závislý na materielních hodnotách a výhodách a smrt mu vše sobecky nečekaně sebere, opakem je zde ten kdo nemá žádné hodnoty a výhody, on často myslí na sebevraždu, protože bez hodnot a výhod život v konzumní společnosti nemá význam. 
Dezinformační náboženské a politické ideologie vznikli díky ochraně hodnot a výhod, kdy se mocná a bohatá elita snaží z lůzy učinit hloupé poslušné sluhy, co se spokojí s tím, že budou mít jenom ubohé existenční minimum a o více už nebudou usilovat. Od pradávna sedí mocná elita u plného stolu a káže bezmocné lůze, aby pila jenom vodu a jedla suchý chleba. 
Jenže nic zde netrvá věčně a smrt dostihne jednou každého člena elity a promění jej zase v nicotu a prázdnotu, nic na tom nezmění to, že zde bude národní smutek a honosné pohřební obřady, vše co má počátek to má i konec. Obrazně mě elitní celebrita připadá jako hodnotný program v počítači, který je jednou z počítače odstraněn, protože je zde lepší hodnotný program který starý program nahradí.

Ekonomika Ideologie Inteligence Internet Psychoterapie Sobectví Společnost Video  GVKB CZ

Poslední návštěvy