Zákazník je v konzumním světě prioritou

Chyba lokalizována je zde problém, takto vše začíná na počátku je vždy nějaká chyba a vznikne problém. Vše vzniklo díky chybám a vše i díky chybám zaniká, vše je zde, jako mince kde na jedné straně je klad a na druhé straně je protiklad, a tak je zde den a noc, muž a žena, teplo a zima, atd. 
Každý systém v nás a okolo nás to je stroj postavený na dualitě, nic jiného zde není; vesmír, příroda, člověk, inteligence, čas, atd. to jsou jenom složité stroje postavené na dualitě, každý stroj byl vyroben, nastaven, optimalizován, pro nějaký důležitý potřebný úkol a není možné jej tedy využít pro jiný úkol, jinak by se stroj poškodil nebo rozbil. Aby mě bavila šachová hra, musí být můj soupeř na stejné výkonové úrovni, u počítače si mohu většinou snadno úroveň výkonu soupeře nastavit. 
Většina našich vztahů je jako šachová hra a nebaví nás vztahy, kde jsme v nerovné pozici k tomu, k čemu máme vztah. Je to jako kdyby měl mít vysokoškolský profesor přednášky v základní škole a tyto přednášky by logicky nepřinesly užitek studentům základní školy ani profesorovi. 
Mírnou nerovnost ve vztahu jsme ochotní tolerovat, protože je to ještě v normě a jsme u jádra většiny chyb, kdy zdrojem chyb je to, že něco není ve správné normě. Aby zde byl pevný jistý řád, začali vznikat normy a zákony, některé normy a zákony vytvořil vesmír a příroda jiné zase vytvořil člověk, zákony a normy, které vytvořil člověk, nejsou bohužel tak kvalitní jako zákony a normy které vytvořil vesmír a příroda. 
Vesmír a příroda je zde mnohem déle než člověk a tak měli více času na to, aby všechny zákony a normy optimalizovali a odstranili u nich chyby a problémy. Pokud se podíváme do minulosti života na naší planetě, zjistíme že, dochází k tomu, že se zmenšují rostliny a tím se zmenšují logicky i zvířata a hmyz, je to díky tomu že zdroje energie a tím i potravy se zmenšují díky neustálému snižování teploty na naší planetě. 
Normy a zákony přírody se tedy přizpůsobují změnám situace, problém nastává tehdy, pokud se situace často nečekaně mění a normy a zákony se nemění vzhledem k nové situaci. Klasickou ukázkou je zavádění internetu do života lidí, většina lidí na světě myslí a žije podle starých norem a zákonů, kdy zde nebyl internet a tak odmítají internet používat a brání mnohdy i druhým lidem ve svém okolí, aby jej používali. 
Ten kdo se snaží prosazovat novinky, je označen že bláznivého reformátora, mnohdy je bohužel za svojí snahu druhými potrestán, proč je prosazování novinek a správná změna norem a zákonů něčím co je vždy a všude neřešitelný problém? Veliké změny znamenají, že mnoho lidí přichází o svoje výhody a právě tito lidé dělají logicky vše pro to, aby změnám zabránili a tak si svoje výhody udrželi zde co nejdéle, nikdo si nepodřízne větev, na které sedí. 
Zákony a normy zde musí vytvářet zákazníci, nikoli politici a podnikatelé, zákazník je v konzumním světě prioritou, kolem které se zde musí vše točit, aby se lidem zde dobře žilo, zákazník požaduje, aby se vše staré nahradilo novým, o tom to je. Vše zde je divadlo a obchod, ten druhý je tedy jenom herec co zde podniká a jde o to, abychom přestali hrát staré ubohé hry, ze kterých máme malý užitek a začali konečně hrát nové moderní hry, ze kterých budeme mít veliký užitek.

Ekonomika Ideologie Inteligence Internet Psychoterapie Sobectví Společnost Video  GVKB CZ

Poslední návštěvy