Závislost na informacích



Čím inteligentnější je jedinec nebo společnost, tím větší je zde závislost na kvalitních informacích a informace se stávají drogou, protože bez kvalitních informací máme deprese, krize u jedince nebo společnosti je způsobena nedostatkem kvalitních informací. Jsme zaplaveni nekvalitními informacemi, ale obtížně získáváme kvalitní informace, díky kterým se nám lépe žije. Pokud se budeme zajímat o význačné osobnosti minulosti, nebo o významné staré kultury na světě, vždy se setkáme s tím, že zde byli kvalitní informace!
Z mého subjektivního pohledu je svět v globální dlouhodobé krizi díky tomu že zde je nedostatek kvalitních informací a nadbytek nekvalitních informací, klasickou ukázkou je zde školství, které zaplavuje studenty nekvalitními informacemi a neumožňuje jim získávat kvalitní informace. Mnohé informace z dálky vypadají jako kvalitní, ale z blízka poznáte, že to jsou nekvalitní nehodnotné ubohé informace.
Informace jsou pro nás stejně důležité jako peníze, tak jako bez peněz nemůžeme v civilizaci existovat tak zde nemůžeme existovat bez kvalitních informací a musíme mít i možnost kvalitní informace poskytovat druhým lidem. Dejme tomu, že byste chtěli mít domácí práci založenou na internetu, kde budete pracovat a získávat pro sebe peníze, nabídek je na internetu mnoho, ale jde zde jenom o ubohé podvody, nenajdete jedinou kvalitní nabídku, která by vám umožnila snadno to, že se pomocí internetu dobře uživíte.
Ten kdo našel způsob, jak na internetu vydělat snadno veliké peníze se bojí konkurence a tak tento způsob logicky utajuje, aby mu konkurence nesnižovala zisky! Kvalitní hodnotné informace jsou obrazně mostem, pomocí kterého se snadno dostaneme na druhý břeh kde je ekonomický ráj, dokud tento informační most nepostavíme, do té doby zde bude globální krize spojená s nezaměstnaností a nejspíše i s velikými válkami o hodnotné zdroje.

Ekonomika Ideologie Inteligence Internet Psychoterapie Sobectví Společnost Video  GVKB CZ

Poslední návštěvy